Abalo vs Bičanić: "Hrvatska zafrkancija nas motivira" - "Nemamo kompleks od najjače ekipe u povijesti"

Foto: AFP

IZGUBILA je Hrvatska od Francuske na Olimpijskim Igrama 2008. i 2012., SP-u 2009., EP-u 2010., točnije na svim velikim natjecanjima otkad se pojavila "najjača momčad u povijesti rukometa" (osim na EP 2012.), kako je Damir Bičanić ocijenio večerašnje suparnike u četvrtfinalu SP-a.


Francuska je srušila Hrvatsku s postolja "apsolutnog" prvaka (SP 2003., OI 2004.) i nakon uzleta Bleusa, Balićevi su se u najboljem slučaju zadovoljavali srebrima na velikim natjecanjima.

Pet godina traje francuska strahovlada nad Hrvatskom

Puno su zvučnih šamara Francuzi opalili Hrvatima u rukometu, ali možda najviše je bolio onaj iz finala SP-a 2009 u Zagrebu. Nakon toga, ostale su samo nerentabilne dvorane i tužna spoznaja kako su Francuzi tu da definitivno ostanu na samom svjetskom vrhu, dok je za Hrvatsku rezervirano drugo mjesto.

Luc Abalo misli kako je tajna dominacije njegove momčadi nad Hrvatskom jači kolektiv: "Kad usporedim nas i Hrvate, vidim da smo individualno i taktički na istoj razini, ali mi smo bolji od njih kao momčad."

Novi Sad jedina svijetla točka

Abalo ne zaboravlja kako je Hrvatska ipak posljenjih godina barem jednom pobijedila Francusku na velikom natjecanju - na EP-u prošle godine u Novom Sadu: "Mnogi govore kako nam se tada nije dalo igrati, što nije istina."

Ovaj put to definitivno nije slučaj, jer ovu utakmicu okružuje atmosfera poput one prije polufinala na londonskim OI: "Tada su nas smatrali favoritima jer smo za razliku od Francuza, odlično igrali na turniru." prisjeća se Damir Bičanić.

Onesta: U Londonu su svi isticali Hrvate kao favorite, ali nestali su već početkom drugog poluvremena


Francuski izbornik Claude Onesta također: "Svi su isticali Hrvatsku, a mi smo je slomili za pola sata. Ali, u Zaragozi mi protiv njih nećemo biti favoriti."

Bičanić poručio je kako, usprkos brojnim porazima od njih "nemamo kompleks od Francuza, najbolje momčadi u povijesti rukometa."

Luc Abalo poštuje najveće suparnike: "Hrvati su uvijek odlični. Poigravaju se na terenu, što me
impresionira, ali i dodatno motivira."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.