Balkanska škola: Kalinić i Preldžić zaslužni za najljepše poteze Svjetskog prvenstva u košarci

Foto: FIBA/Screenshot

SVJETSKO prvenstvo u košarci završeno je dominantnom pobjedom SAD-a nad Srbijom, a osim dominacije Amerikanaca tijekom cijelog turnira u pamćenju će ostati neki sjajni individualni potezi.
 
FIBA je tako izdvojila najbolje šuteve i najbolja zakucavanja turnira održanog u Španjolskoj, a unatoč svojoj atrakciji, reprezentativci SAD nisu na prvom mjestu niti u jednom od ta dva izbora.
 
Najboljim šutom proglašen je onaj turskog reprezentativca Emira Preldžića, rođenog u Zenici, u osmini finala protiv Australije. Pet sekundi prije kraja on je pogodio odlučujuću tricu u situaciji kad je njegova momčad zaostajala dva poena.
 

Što se tiče zakucavanja, još jedan Balkanac je odnio prvu poziciju. Iako hrvatski izbornik Repeša da je Hrvatskoj balkanski mentalitet problem, nekim drugima očigledno nije.
 
Najatraktivniji je bio srpski reprezentativac Nikola Kalinić, također u osmini finala. On je na otvaranju susreta protiv Grčke prošao po desnoj strani i zakucao preko Bourousisa.
 

Hrvata u ovim izborima nema, tek su statisti kod zakucavanja grčkog reprezentativca Giannisa Antetokounmpoa, što je zaslužilo plasman na šesto mjesto najboljih zakucavanja.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.