Bartulović: Ma koliko god pokušavao suigrače pripremiti na pakao Poljuda, to je zapravo nemoguće

Foto: HINA

U RAZGOVORU za službenu klupsku stranicu hrvatski veznjak Dnjipra Mladen Bartulović najavio je uzvratni susret play-offa Europa lige protiv splitskog Hajduka koji je na rasporedu u četvrtak od 19 sati.

"Moram priznati da se jako radujem ovom susretu, kako ja, tako i još dva moja suigrača, pogađate Strinić i Kalinić. Bit će uistinu lijepo vratiti se kući i igrati u atmosferi užarenog Poljuda, koji nam je nekada svima bio dom", istaknuo je Bartolović.

"Stalno čitam tamošnje medije i vidim što nam se sprema. Stadion je tri dana prije utakmice bio sasvim rasprodan, a Split živi u rijetko viđenoj euforiji. Za njih je ovaj susret predstavlja spektakl desetljeća i to je ono što zaista izaziva poštovanje".

"Hajduk je uvijek nezgodan na Poljudu, a dobar primjer za to pobjede su protiv bukureštanskog Dinama i Uniree prije nekoliko godina, kao i slavlje nad Anderlechtom u skupinama Europa lige iste godine. Međutim, ako favorit utakmici pristupi s maksimalnim zalaganje, onda zaista može izvući dobar rezultat, kao što je to napravio milanski Inter prije par sezone".

"Najveća snaga Hajduka su navijači, odnosno atmosfera na stadionu. Toliko su vatreni da često i prelaze granicu ukusa pa bivaju kažnjeni od UEFE. To tamo pravi je pakao, i ma koliko god pokušao pripremiti suigrače na to, ne mogu. Pokazao sam im nekoliko video klipova, a primijetili su kako se vrlo često pjesma ori cijelim stadionom, a ne samo navijačkom tribinom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.