Bilić u Schalkeu pronašao pojačanje, Postiga na posudbi u Laziju

Foto: Hina
 
PRATIMO posljednje dane siječanjskog, "popravnog", prijelaznog roka.
 
Bešiktaš, kojeg vodi hrvatski strateg Slaven Bilić, doveo je iz Schalkea pojačanje za nastavak sezone. Riječ je o defenzivnom veznjaku Jermaineu Jonesu, koji u Istanbul stiže u jeftinom paketu.
 
Naime, ovom 32-godišnjaku ugovor s klubom iz Gelsenkirchena vrijedio je do ljeta pa je Bešiktaš za otkup igrača platio 200 tisuća eura, a s igračem je turski velikan potpisao ugovor na šest mjeseci, s mogućnošću produljenja do 2016. godine.
 
Turci su se time osigurali, za slučaj da se Jones ne snađe pod Bilićevim vodstvom u turskom prvenstvu. Dosad je gotovo cijelu karijeru proveo u Bundesligi, igrajući za Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen i Schalke, dok je kratko vrijeme proveo na posudbi u Blackburnu.
 
U karijeri je tri puta nastupio za njemačku A reprezentaciju, ali tada je odlučio zaigrati SAD, čije državljanstvo ima po ocu, te je za tu reprezentaciju upisao 38 nastupa. Ove sezone je u 14 prvenstvenih nastupa postigao jedan pogodak.
 

 

Keita na Mestalli

Valencia je dovela Seydoua Keitu, dosadašnjeg člana kineskog Dalian Aerbina.

34-godišnji Keita, koji je ranije nastupao za Barcelonu, s Valencijom je postpisao ugovor do kraja sezone s mogućnošću produžetka na još jednu godinu.

Inter pojačao obranu

Danilo D'Ambrosio je novi igrač Intera, 25-godišnji branič u Milano stiže iz Torina.

S Nerazzurrima je D'Ambrosio, koji je prošao sve mlađe selekcije talijanske reprezentacije, potpisao ugovor na četiri i pol godine.

Napoli doveo iskusnog stopera

Talijanski nogometni proligaš Napoli angažirao je brazilskog stopera Henriquea (27), dosadašnjeg člana Palmeirasa, s kojim je potpisao ugovor na tri i pol godine.

Henrique je 2008. godine stigao u Barcelonu, ali se nije nametnuo treneru Josepu Guardioli, te je karijeru nastavio u Bayeru iz Leverkusena, pa Racingu iz Santandera i Palmeirasu.

Prema navodima talijanskih medija, vrijednost transfera je četiri milijuna eura.

West Ham doveo već četvrto pojačanje

West Ham je doveo bivšeg igrača Manchester Cityja Abdula Razaka.

Razak, 21-godišnji reprezentativac Obale Bjelokosti, igrao je na posudbama u Portsmouthu, Brightonu, Charltonu i Anžiju.

On je već četvrto pojačanje West Hama u ovom prijelaznom roku nakon Rogera Johnsona, Marca Borriella i Antonija Nocerina.

Lazio od Valencije posudio Postigu

Lazio je doveo na posudbu do kraja sezone portugalskog napadača Heldera Postigu iz Valencije.

Postiga je karijeru započeo u Portu, a još je igrao za Tottenham Hotspur, Saint-Etienne i Panathinaikos. Lazio mu je prvi talijanski klub u karijeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.