Bivši kapetan veliki je Kovačev prijatelj: On je pošten i idealna je kombinacija za Hrvatsku!

Foto: Index

UTAKMICU Islanda i Hrvatske u Reykjaviku najavio je nekadašnji hrvatski kapetan Boris Živković, koji je bio i dan danas ostao vrlo blizak s novim izbornikom Kovačem.

"Vjerujem da smo dobili vrlo kvalitetnog izbornika koji će napraviti ono najbolje moguće u ovom trenutku. Želim mu sreću jer to zaslužuje", rekao je Živković.

"Kakav je kao osoba? Jako vrijedan, korektan i prije svega pošten. Po meni on je zapravo idealna kombinacija, našeg zaigranog mentaliteta i njemačke strogoće. On je veliki radnik, koji će od svojih igrača uvijek tražiti maksimum. Mislim da je to upravo ono što nam sada treba", dodao je.

Smatra kako ne treba strahovati oko vremenskih uvjeta, a zadovoljila bi ga minimalna pobjeda na Laugardalsvoelluru.

"Pustite više vrijeme, hladnoću i snijeg. Kako nama, tako i protivniku. Pobijedit će momčad koja se kvalitetnije prilagodi. Cilj je dobiti utakmicu, sve ostalo su alibiji koje ne smijemo izbacivati u prvi plan".

"Što bi me zadovoljilo? Svaka pobjeda je dobra, ali to je izmišljanje tople vode.  Igraju se dvije utakmice i ovaj susret u Reykjaviku samo je prvo poluvrijeme. Ništa neće biti gotovo ni ukoliko izgubimo, iako u to čisto sumnjam".

Zadovoljan je atmosferom u hrvatskoj javnosti...

"Već se vidi pomak u odnosu na Štimčevu eru. Takvi smo mi ljudi, volimo rušiti. Ne znam koliko je ova novonastala atmosfera rezultat zadovoljstva Kovačevim dolaskom, a koliko je rezultat straha da se ne plasiramo na SP. No strah je dobar, znak je da nam je svima ipak stalo".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.