Božidar Jović upozorava: Danci nisu ni izbliza ista momčad koju smo pregazili u Londonu

Foto: Nenad Dugi / Cropix

U RAZGOVORU za Index večerašnji dvoboj Hrvatske i Danske najavio je aktualni sportski direktor Zagreba, a nekada slavni rukometaš Božidar Jović, koji vrijeme do polufinalnog susreta krati šetnjom po sunčanoj Barceloni. Za početak osvrnuo se na sraz protiv Francuske...


"Mi koji pratimo rukomet i koji smo unutra nismo sumnjali u pobjedu protiv Francuske ni u jednom trenutku. Pogotovo nakon uvodnih pet minuta susreta, kada je omjer snaga bio vrlo jasan. Ovo nije ona Francuska koja je harala svjetskim rukometom. Usporili su se za najmanje 30, 40 posto. Godine su učinile svoje", rekao je Jović.

"Što se tiče naše momčadi, jedina smo reprezentacija koja se ovoliko pomladila i to je ono što raduje. Vratilo nam se jer smo imali hrabrosti to učiniti. Ali nemojte misliti da mi nemamo još mladih igrača koji kucaju na vrata reprezentacije. Nije ovo ni približno sve što Hrvatska posjeduje", dodao je.

"Francuzi su loši, njima je i četvrtfinale premija"

Priznao je ipak kako se malo preplašio nakon isključenja Drage Vukovića u prvoj minuti utakmice s Francuskom.

"Malo pobojao jer nam je koncepcija za razbijanje Francuske bila bazirana na Duvnjaku,brzim krilima i Dragi Vukoviću. No bojazan je nestala čim sam vidio da Francuzi jednostavno ne mogu pratiti naš ritam. Onu su priželjkivali jednu sporu utakmicu gdje će oni voditi riječ, ali nismo im dali. Da je bilo sreće, riješili bi sve još u prvom poluvremenu", istaknuo je.


"Ne, nisam se bojao na poluvremenu da će preokrenuti susret. Gledao sam ih na ovom turniru i protiv Njemačke i protiv Islanda. Ne znam znate li, ali oni nisu trebali ni Island proći, za njih je i četvrtfinale premija. Island je igrao bez dva najbolja igrača, a momčad Oneste provukla se kroz iglene uši", dodao je.

"Protiv Danaca finale prije finala. Odlučivat će nijanse"

Danci?

"E to je prava utakmica. Finale prije finala u kojem će odlučivati nijanse. Oni gaje jedan brz, moderan rukomet s puno izmjena i treba biti jako pažljiv. Nije to ista momčad koju smo na Olimpijadi pregazili s 11 razlike. Naučili su lekciju. Tamo su stigli i statusu favorita i taj im se stav obio o glavu. Sada igraju s puno više respekta i vjerujem da će vrlo oprezno ući u večerašnji susret", spremno će.

"No unatoč tome, smatram da smo bolja momčad. Imaju oni kao i svi svoje nedostatke koje smo mi dobro proučili i koje ćemo, nadam se, iskoristiti. Po mojoj procjeni očekuje nas utakmica s puno golova, a šanse su negdje 60:40 u našu koristi".

Tko bi mogao presuditi Dancima?

"Duvnjak je za mene i ljude koji su usko vezani za reprezentaciju odavno vođa ove ekipe. protiv Francuza je bio sjajan i vjerujem da će tako nastaviti i večeras. Ne trebamo zaboraviti i Vorija, koji također radi strašan posao. Ali ako me pitate tko bi mogao biti igrač odluke, onda je to svakako Mirko Alilović. večeras će biti presudno koji će vratar bolje ući u susret i skupiti više obrana", za kraj će

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.