Brezni prijavio Ivkovića i Musu zbog namjernog kartona: "Sporan je način, čuo ga je cijeli stadion"

Foto: Screenshot 

POVJERENIK za natjecanje MaxTV Prve lige Josip Brezni podnio je prijavu disciplinskom sucu Krešimuru Vlajčeviću protiv Tomislava Ivkovića i Marija Muse, trenera i igrača NK Lokomotiva, zbog kršenja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

Trener Ivković u izjavama za medije potvrdio je da je tražio od svog igrača Muse da u završnici susreta Lokomotiva-Osijek dobije opomenu-žuti karton kako bi se “očistio” odnosno zbog automatske kazne propustio nastup u slijedećoj prvenstvenoj utakmici.

Musa je doista u 90. minuti utakmice dobio opomenu od suca utakmice i to zbog "nesportskog ponašanja - nepoštivanja propisane udaljenosti 9,15 metara kod izvođenja udarca iz kuta".

Iako je ovakva situacija u praksi po izjavama drugih trenera uobičajena u pripremi taktike za pojedinu utakmicu, u najmanju ruku je sporan način na koji je došlo do dobivanja kartona odnosno činjenica da je Musa pozvan da dobije žuti karton na način da su to čuli svi sudionici na terenu i dio gledatelja, objasnio je Brezni u prijavi.

Ukoliko disciplinski sudac Krešimir Vlajčević ocijeni prijavu opravdanom, provest će postupak te sukladno odredbama Disciplinskog pravilnika HNS-a donijeti odluku o eventualnim kaznama. FIFA igrače kažnjava po članku 57 svog disciplinskog pravilnika koji se odnosi na nesportsko ponašanje. Prema postojećim pravilima, Ivković bi mogao odgovarati po članku 7. disciplinskog pravilnika zbog poticanja na počinjenje prekršaja, što bi mu donijelo barem jednu utakmicu suspenzije.

Vlajčević je jutros za Index kazao da nema komentara dok ne vidi izvješće s utakmice.

>>> OPŠIRNIJE: Ivković, Musa i Lokomotiva moraju biti kažnjeni

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.