Britanci uzeli zlato u kanuu, ruski džudaš pobijedio "zlatnog" iz Pekinga

BRITANSKI kanuisti Tim Baillie i Etienne Stott osvojili su zlatnu medalju u slalomu na divljim vodama, a veliki dan domaćina Olimpijskih igara u Londonu upotpunili su srebrom David Florence i Richard Hounslow.

Dva britanska dvosjeda smjestila su se ispred istinskih legendi ovoga sporta, Pavola i Petera Hochschornera. Slovački 32-godišnji blizanci osvajali su zlatne medalje u ovoj disciplini na trima posljednjim olimpijskim igrama, u Sydneyju, Ateni i Pekingu. I u britanskoj su prijestolnici bili favoriti za naslov, ali na kraju su se morali zadovoljiti brončano odličje. Za pobjednicima su zaostali 1.87 sekundi.

Baillie i Stott su u finalu do cilja došli u vremenu 106.41, pobijedivši sunarodnjake za 36 stotinki. Velikoj Britaniji su donijeli treće zlato na aktualnim Olimpijskim igrama. 

OI, slalom na divljim vodama, kanu dvosjed (C2):

1. Baillie/Stott (VB) 106.41

2. Florence/Hounslow (VB) +0.36

3. Pa. Hochschorner/Pe. Hochschorner (Svk) +1.87

...

Kajak-jednosjed: Zlato za Francuskinju Fer

Francuskinja Emilie Fer nova je olimpijska pobjednica u disciplini kajak-jednosjed na mirnim vodama.

Fer (28) je stazom prošla u vremenu 105.90, koje je taman bilo dovoljno da u konačnom poretku završi ispred Australke Jessice Fox, odnosno Španjolke Maialen Chourraut. Francuskinji je ovo prvo zlato nakon 2006. godine kada je u Pragu postala svjetska prvakinja.

Obje su spomenute kajakašice zaostale za manje od sekunde za Francuskinjom. Australki je zlato izmaklo za 0.61 sekunde, a Španjolki za 0.97.

Judo: Rus Kaibulajev skinuo zlatnog iz Pekinga

Rus Tagir Kaibulajev osvojio je zlatnu medalju u judu pobijedivši u finalu branitelja naslova iz Mongolije - Naidangiina Tüvshinbayara...

Kaibulajev je tehnikom Seoi-otoshi iznenadio u finalu favoriziranog Mongolca koji je branio zlato u kategoriji do 100 kilograma iz Pekinga otprije četiri godine.

Recimo i da su bronce pripale Korejcu Hwang Hee-Taeu i Nijemcu Dmitriju Petersu. 

Judo (M), do 100 kilograma:

1. Kaibulajev (Rus)

2. Naidangiin (Mon)

3. Hee-Tae (Kor)

3. Peters (Njem)

...

Streličarstvo: Zlato za Korejku, Meksikanke "pokupile" ostalo

Južnokorejka Ki Bo Bae osvojila je zlatnu medalju u streličarstvu. U finalu je bila bolja od Meksikanke Aide Roman...

Bo Bae, 24-godišnjakinja iz Anyanga, osvojila je drugu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Nakon ekipnog zlata Korejka je slavila i u pojedinačnom natjecanju.

U finalu je rezultatom 6-5 slavila protiv Meksikanke Roman. Nakon pet setova rezultat je bio izjednačen (5-5), ali je u "raspucavanju" Korejka bila za nijansu preciznija te uzela zlato.

Druga Meksikanka Mariana Avitia okitila se broncom nakon što je s uvjerljivih 6-2 slavila protiv Khatune Lorig iz Sjedinjenih Američkih Država.

Steličarstvo (Ž), pojedinačno:

1. Bo Bae (Kor)

2. Roman (Mek)

3. Avitia (Mek)

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.