Cedevita se ispuhala u Šibeniku i izborila završnicu Kupa: Počinjemo izgledati kao momčad

Foto: Cropix / N. Stipaničev

CEDEVITA se plasirala na završnicu Kupa Krešimira Ćosića, preko Jollya u Šibeniku. Slavili su 55:88 (13:8, 18:27, 11:21, 13:22) i lako izborili Final Four.

Nakon poraza od Splita, ozbiljniji pristup Cedevite od starta utakmice. Aco Petrović minutažu je utakmici raspodijelio na svuih deset igrača, koliko je poveo u Šibenik.

U početnoj dionici ponešto od raskošnog repertoara pokazao je play domaćih Ronald Ross, dok se s druge strane posebno istaknuo Marko Tomas. Prvu četvrtinu uz njegovih osam poena Cedevita je završila s vodstvom 13:18, a drugu je Miro Bilan zaključio zakucavanjem na 38:57.

Poslije velikog odmora Cedevita je apsolutno dominirala, mogli su Šibenčani i teže stradati.

"Na ovo gostovanje smo došli u poprilično teškom trenutku po nas", rekao je Aco.

"Respektirali smo Jolly maksimalno, bez obzira što smo znali da im nedostaju dva iznimno bitna igrača, Mrva i Butorac. Znali smo da Jolly ima energiju i od prvog trenutka smo ušli s pravim angažmanom. Igrači su utakmicu odradili maksimalno profesionalno. Izuzev par protivničkih izlazaka u kontranapade i par dozvoljenih napadačkih skokova igračima Jollya, ostalo je bilo na vrlo visokom nivou. Došli smo ovdje pobijediti i to je bio razlog naše uvjerljive pobjede."

Ross nije mogao sam

Miro Bilan veseli se Final fouru koji je izborio u rodnom Šibeniku.

Na kraju je to bila relativno lagana pobjeda s naše strane. Međutim, dosta smo truda uložili u utakmicu. Imali smo plan da od početka krenemo čvrsto i da napravimo što veću razliku. Ispunili smo svoj cilj da ostanemo i dalje u Kupu i spremamo se za Final four."

Trener domaćih Hrvoje Vlašić nije mogao puno zamjeriti svojim igračima.

"Znali smo da nam u goste dolazi vjerojatno najbolja hrvatska ekipa. Spremali smo se za nju i dok smo imali snage donekle smo uspijevali parirati"

"Nisam toliko nezadovoljan igrom u prvom poluvremenu. Međutim, u drugom kad smo energetski pali Cedevita je iskoristila svoju kvalitetu, potencijal i snagu i došla do lagane pobjede.

Posebno su zatvarali Rossa, koji je naš najbolji igrač, a on nije imao partnera što se tiče egzekucije i kada je on pao sa snagom onda je pala i cijela momčad. Zadovoljan sam igrom do 20 razlike, a onda smo se potpuno raspali. Čestitam Cedeviti i želim im sreću u nastavku."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.