Cibona preokretom slomila Zadar, Zagreb u produžetku porazio Zabok

Foto: Hina

U SUSRETIMA petog kola košarkaške Lige za prvaka nove pobjede upisali su Cibona i Zagreb.

Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Zadar 78:67 ostvarivši petu pobjedu.

Zadar je odlično igrao prve tri četvrtine, a potom u zadnjoj sve pokvario. Gosti su na koncu prve dionice imali osam koševa viška (26:18), na poluvremenu plus 10 (49:39), a na kraju treće dionice 61:58, no "Vukovi" su odličnom igrom u zadnjoj četvrtini okrenuli rezultat.

Junak u Ciboninoj pobjedi bio je ponovo Marko Jagodić Kuridža sa 27 koševa i sedam koševa. Vlado Ilievski je dodao 16, a Ante Toni Žižić 14 koševa. Kod Zadra su najefikasniji bili Ive Ivanov sa 14 koševa, te Josip Sobin i Henrik Širko sa po devet koševa.

Vladović nosio "Mrave" do četvrte pobjede



U drugom susretu večeri Zagreb je nakon produžetaka pobijedio Zabok 91:88. Regularni dio utakmice završio je 78:78, a gosti su bili korak do pobjede, no Borna Kapusta je promašio drugo slobodno bacanje u posljednjim trenucima utakmice. U produžetku su "Mravi" bili bolji i dodatan period igre dobili su 13:10 za četvrtu pobjedu.

Zagreb su do slavlja predvodili Jakov Vladović sa 22, Marino Šarlija sa 20 i Pavle Marčinković sa 15 koševa, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Filip Bundović sa 22 i Marin Zrnić sa 17 koševa.

Na ljestvici vodi Cibona s pet pobjeda. Cedevita ima pet pobjeda i jedan poraz, a Zagreb ima četiri pobjede i poraz. Slijede Kvarner 2010 (3-2), Zadar (2-3), Zabok (1-4), Šibenik (0-4) i Alkar (0-5).