Čilić nakon velike drame izbacio 90. tenisača svijeta u drugom kolu Wimbledona

Foto: Hina

MARIN ČILIĆ nakon drame prošao je u treće kolo Wimbledona. Sa 6:3, 4:6, 7:6(6), 4:6, 7:5 izbacio je Ricardasa Berankisa.
 
 
Čilić je nakon odustajanja od turnira Keija Nishikorija dobio priliku igrati na središnjem terenu All England Cluba i sjajno je počeo meč drugog kola. U četvrtom gemu je iskoristio drugu break-loptu i prednost sjajnim servisima sačuvao do kraja seta.
 
U drugom setu nije bilo prilika za break sve do desetog gema kada je Litavac stigao do tri vezane set-lopte na Čilićev servis. Hrvatski tenisač je spasio prve dvije, ali ne i treću koju je Berankis iskoristio fantastičnim bekendom.
 
I u trećem setu su tenisači sigurno čuvali servis, a jedinu break-loptu imao je Čilić u devetom gemu, ali je nije iskoristio. Ipak, u tie-breaku je deveti tenisač svijeta odigrao odlično i poveo s 2:1 u setovima.
 
Čilić pao u četvrtom setu, u odlučujućem ga spasio servis
 
Veliki pad u Čilićevoj igri dogodio se u četvrtom setu kojeg je Berankis otvorio serijom 5-1 u gemovima. Čilić je uspio vratiti jedan break zaostatka, ali ne i drugi, pa se igrao odlučujući set.
 
Odmah na startu petog seta Čilić je propustio dvije break-lopte nakon čega je Berankis zaigrao bolje, te je u petom gemu izborio dvije break-lopte, ali je Marin spasio obje asovima. Odlučujući gem bio je kod 5-5 kada je Berankis imao 15-40, a Čilić se izvukao. To je slomilo 90. tenisača svijeta koji je u sljedećem gemu izgubio servis i meč, a potom teren nakon više od tri i pol sata borbe napustio u suzama uz ovacije navijača
 
 
Hrvatski tenisač odservirao je 28 asova, petnaest više od suparnika. Čilić je osvojio 80 posto poena nakon prvog servisa i 56 posto nakon drugog, a imao je ukupno 66 winnera. 
 
Čilića u trećem kolu čeka John Isner koji je u tri seta izbacio Matthewa Ebdena.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.