Crni niz koji nema kraja: Ciboni kod Spartaka 21. europski poraz zaredom

Foto: Damir Krajač / Cropix

KOŠARKAŠI Cibone poraženi su u Rusiji od Spartak St. Petersburga s uvjerljivih 93:60 (26:14, 25:9, 22:17, 20:20) . Bio je to 21. poraz "vukova" zaredom u europskim natjecanjima.

Gotovo dvostruku prednost stvorili su Rusi već u prvoj četvrtini sa 26:14, u drugoj su fantastičnom serijom 20-5 potpuno razbili ekipu Danijela Lutza koja se već do poluvremena (51:23) pomirila sa 21. uzastopnim europskim porazom.

U trećem periodu domaći su tek donekle smanjili gas, ali Cibosi im se nisu uspjeli približiti. U završnih deset minuta, kad su domaći već zaključili utakmicu, "vukovi" su neznatno smanjili ionako prevelik zaostatak, ali u posljednjoj minuti Spartak je spiječio da Cibona uzme makar jednu četvrtinu i zaustavio se na 93:60.

Zavoruev je bio najbolji kod domaćih sa 15 poena, a bivši "cibos" Zach Wright zabio je 11. Ante Mašić bio je najbolji u dresu hrvatskog prvaka, zabio je deset poena, od čega tri trice. Isti broj poena postigli su Justin Hamilton i Hrvoje Kovačević.

Lutz: Sram me je

Trener Cibone nakon utakmice je rekao: "Spartak je ekipa koja igra možda najbolju obranu u Ligi u ovom trenutku. Sram me je što smo učili kako igrati protiv njihove obrane u utakmici iako smo sve pripremili prije. Žao mi je što se nismo borili kako se treba boriti za svoj klub. Nije sramota izgubiti, ali svakako treba potrošiti svaki atom snage igrajući".

Spartak je uvjerljivo prvi sa svih pet pobjeda, dok je Cibona na dnu skupine iza Ulma i Choleta.

Cibona u nedjelju dočekuje Cedevitu u derbiju ABA lige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.