Crnogorski Offside: Petorica uhićenih nogometaša namještanjem i klađenjem "okrenuli" 75 tisuća eura

Foto: Facebook Fk Barane 

PRIPADNICI crnogorske kriminalističke policije uhitili su u srijedu petoricu nogometaša, zbog sumnje da su dogovarali rezultate nogometnih utakmica, a najavljen je i nastavak akcije u nadolazećim danima.

Uhićeni su Novak Rajković iz NK "Berane", Stefan Lutovac iz FK "Radnički", Milenko Nerić iz kotorskog NK "Bokelj", Milovan Nikolić iz danilovgradske "Iskre" te Mihailo Radulović iz FK "Cetinje". Radi se o nogometašima koji su nastupali za klubove u nižerazrednim natjecanjima, Drugoj crnogorskoj ligi i regionalnim natjecanjima.

"Policija sumnja da su uhićeni nogometaši izvršili kazneno djelo kriminalnog udruživanja i dogovaranja ishoda utakmica", priopćila je crnogorska policija te najavila nova uhićenja. 

Kako je za RTCG kazao prvi čovjek Sektora kriminalističke policije Milovan Pavićević, privedena petorka sumnjiči se da su dogovaranjem ishoda utakmica sebi ili drugima pribavili protupravnu imovinsku korist od oko 75.000 eura.

"Odsjek za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije je, višemjesečnom kriminalističkom obradom, a u suradnji s Tužilaštvom, partnerskim policijskim službama zemalja u regiji, Fudbalskim savezom Crne Gore i UEFA-om, prikupio činjenice koje će u postupku služiti kao dokazi da je ta kriminalna grupa, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu na organiziran način vršila kaznena  djela", naglasio je.

Zarada po utakmici od dvije do 20 tisuća eura 

Kazao je i da se sumnja da su Milovan Nikolić kao organizator te grupe te ostali osumnjičeni akteri, po prethodnom dogovoru kao i dogovoru s drugim osobama čija imena, kako je naglasio, ne može objaviti zbog istrage, u periodu od 27. kolovoza 2014. godine do trenutka uhićenja lišavanja slobode, počinili kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

"Sumnja se da su kaznena djela počinili na način što su za imovinsku korist koju su pribavili za sebe, koja se kretala od 2.000 do 20.000 eura po utakmici i osobi, dogovarali ishod pet nogometnih utakmica crnogorske lige. Sumnja se da su petorica osumnjičenih na ovaj način priskrbili iznos ukupno od oko 40 tisuća eura", rekao je Pavićević.

Također se sumnja da su nakon postignutog dogovora o ishodu utakmica, iskoristili saznanje o dogovorenom krajnjem ishodu i u crnogorskim kladionicama i kladionicama u regiji vršili uplate listića radi protupravnog pribavljanja imovinske koristi za sebe i druge, javlja RTCG.

"Naime, osim u kladionicama, ovih pet osoba su, sumnja se, u suradnji s drugim osobama vršili i uplate putem online klađenja na Internetu, čime su sebi i drugima omogućili stjecanje značajne protupravne imovinske koristi, a na štetu priređivača igara na sreću. Na ovaj način osumnjičeni su, kako se sumnja, znajući unaprijed ishod natjecanja, omogućili sebi i drugima stjecanje protupravne imovinske koristi, na štetu priređivača igara na sreću, u iznosu od oko 35.000 eura", potvrdio je Pavićević. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.