Dinamovi novi bekovi: Rumunj koji ove sezone nije igrao i igrač filijale koji se suspendirao iz meča s maticom

Foto: Guliver Image/Getty Images

ALEXANDRU MATEL (25), desni bočni Astre, potpisao je četverogodišnji ugovor s Dinamom i na kraju sezone po isteku ugovora dolazi u klub braće Mamić kao slobodan igrač.

Matel, koji je 13 puta nastupio za reprezentaciju Rumunjske, ove sezone zbog svađe s predsjednikom kluba nijednom nije igrao za klub koji je Plave izbacio iz Europe, pa je tako ispao i iz nacionalne momčadi, za koji je posljednji put igrao u ožujku prošle godine protiv Argentine.

Ali, Matel možda već u siječnju Giurgiu zamijeni Zagrebom, ako njegov klub smanji odšteti zahtjev za zimski transfer. Astra u slučaju Matelovog odlaska u Dinamo u zimskom prijelaznom roku ima pravo na odštetu. Traži 250 tisuća eura, a Mamići su spremni dati 100 tisuća.

Ovaj transfer nije iznenađenje, jer Matelov prelazak iz Astre u Dinamo dogovoren je još prije mjesec i pol, neposredno prije utakmice ova dva kluba u skupini Europa Lige.


Mario Musa godinu dana je mlađi od rumunjskog kolege i budućeg suigrača. Njegova pozicija je lijevi bok. Dolazi iz Dinamove filijale zbog Ibanezovog odlaska, kako bi bio konkurencija Pivariću.

Musa se proslavio u rujnu prošle godine, kada je prije utakmice s Dinamom poslušao naređenje trenera Ivkovića i dobio žuti karton kako bi propustio meč filijale i matice, zbog čega su obojica kažnjeni.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.