"Djedica" Di Natale se izjednačio s Robertom Baggiom na šestom mjestu najboljih strijelaca u povijesti Serie A

Foto: Screenshot YouTube

U UTORAK je Inter u Udinama u utakmici 33. kola Serie A pobijedio domaći sastav 2:1, no ta utakmica ostat će zabilježena isključivo zbog pogotka Udinesea kojeg je zabio neuništivi 37-godišnji Antonio Di Natale.
 

Naime, to mu je bio 205. gol u talijanskom nogometnom prvenstvu te se tako izjednačio s Robertom Baggiom na šestom mjestu najboljih strijelaca Seria A svih vremena.
 
Premda je već u poodmakloj dobi, barem kad pričamo o vrhunskom nogometu, kako igra, ne bi bilo nemoguće da Di Natale do kraja karijere skine još kojeg od velikana koji su trenutno ispred njega.
 
Legendarni Giuseppe Meazza i Jose Altafini mu bježe za samo devet golova, dok je na trećem mjestu slavni Šveđanin Gunnar Nordhal s 226 golova.
 
Posljednji rimski gladijator Francesco Totti je na drugom mjestu s postignuta 241 gola, dok je na samom vrhu svjetski prvak iz 1938., Silvio Piola.
 
Kako je do kraja sezone još pet utakmica, nije nemoguće da netko od velikana ''padne'' već ove sezone. Ipak, za nešto više teško da će biti vremena jer je izgledno da Di Natale od sljedeće sezone odlazi u New York Red Bull.
 
Inače, Di Natale je debitirao u Serie A 2002. u dresu Empolija za koji je igrao sve do 2004 kad prelazi u Udinese u kojem igra i danas.
 
Za reprezentaciju je u periodu od 2002. do 2012. povremeno nastupao zabilježivši 42 nastupa i zabivši 11 golova.
 
Debitirao je u dresu Azzura u meču protiv Turske, a prvi gol je zabio dvije godine poslije protiv Češke. Nije bio u sastavu 2006. kad je Italija postala svjetski prvak, a na velikom natjecanju debitirao je tek 2008. na EP u Austriji i Švicarskoj. Ipak, to mu prvenstvo neće ostati u dobrom sjećanju jer je baš on promašio ključni penal u četvrtfinalu protiv Španjolske koji je Talijane poslao kući.
 
Bio je u sastavu na EP u Ukrajini i Poljskoj 2012. kad je Italija igrala finale protiv Španjolske, a baš je on protiv ''Furije'' zabio gol u grupnoj fazi (1:1).
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.