Dobrodošli u Sarajevo: Horde zla Širokobriježanima poručile da se živi neće vratiti kući

"USTAŠKE PIČKE!", što su Horde Zla, navijači Sarajeva, skandirali navijačima Širokog Brijega, kojih nije ni bilo na Koševu, spada u uobičajeni folklor, ali ono što su poručili koreografijom, može se okarakterizirati prijetnjom smrću.

Tijekom derbija 8. kola Premijer lige BiH, navijači Sarajeva razvili su velike transparente na kojima je pisalo "U Sarajevo svratite kad muda stisnete, Lišticu tad zaboravite jer se u nju vratiti nećete".

Ako vam nije jasno što su ovim htjeli poručiti, onda nakon što "prevedemo" da je Lištica naziv za Široki Brijeg, moramo podsjetiti kako navijači Širokog Brijega nikako nisu dolazili na Koševo nakon što je u nezapamćenim neredima u Širokom, prije utakmice domaćina i Sarajeva, poginuo pripadnik Hordi Zla Vedran Puljić.

Nakon te tragedije dva su puta došli na Željinu Grbavicu, ali se na stadionu Sarajeva nisu pojavili. Pripadnici Hordi Zla su im dakle koreografijom poručili kako se s Koševa neće vratiti, čak i ako "stisnu muda" i dođu tamo.

U nedostatku navijača Širokog, nakon utakmice "nepoznate osobe" na području Ilidže kamenovale su autobus s igračima i trenerima Širokog Brijega. Rukovodstvo FK Sarajevo najoštrije je osudilo ovaj incident, dok se o sramotnoj i kažnjivoj koreografiji njihovih navijača nisu očitovali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.