Dwyane Wade: Platite nam igranje za SAD na Olimpijskim igrama u Londonu

PREMA pisanju ESPN-a, jedan dio američke olimpijske košarkaške reprezentacije smatra kako bi se njihov nastup u Londonu trebao kompenzirati. Točnije, igrač Miami Heata Dwyane Wade želi da se nastup američkih reprezentativaca na Olimpijskim igrama - plati.

Wade: Bilo bi lijepo da nas se plati zato što igramo za reprezentaciju

"Da se razumijemo, ja obožavam igrati za reprezentaciju. Međutim, mi igramo na Olimpijskim igrama nakon teške sezone i mislim da bi nas se za to trebalo platiti. Nakon sezone smo umorni i već moramo ići u kamp reprezentacije gdje se spremamo za natjecanje. Nije meni ovdje do novaca, ali bi bilo lijepo da nas se isplati za to što radimo", poručio je Wade, koji nije spomenuo koliko bi ta kompenzacija iznosila.

Nakon što su njegove izjave u javnosti loše prihvaćene Wade se oglasio putem svog Twittera:

"Samo da se razumijemo, moja ljubav prema igri i ponosu što igram za SAD je nešto što me više motivira nego igranje za novac. Bio sam tužan 2004. kada smo osvojili broncu, ali sam isto tako ponosan bio kada smo 2008. došli do zlata. Oduvijek sam bio ponosan što sam dio američke olimpijske obitelji i radujem se ljetu i nastupu u Londonu", poručio je košarkaš.

Igrači traže zaradu od dresova

Wadeovo mišljenje u intervjuu za FoxSports.com podržao je 36-godišnji Ray Allen, koji nastupa za Boston Celticse.

"Vi govorite o patriotizmu i o tome kako bi trebali igrati za reprezentaciju, ali isto tako trebali bismo pričati o tome kako nas zadržati u momčadi. Teško je igrati cijelu sezonu u NBA-u. Kad sezona završi mi moramo još odraditi pripreme i onda odigrati utakmice za reprezentaciju. To zahtjeva mnogo truda, ali i izbivanja od kuće. Zabavno je to, ali tijelu je potrebno odmora", smatra Allen, koji je zajedno s Wadeom otkrio "najbezbolniji" način naplate svojih usluga za reprezentaciju:


"Mislim da bi najbolji način kompenzacije bio da igrači imaju pravo na licenciranje dresova. Koliko je dresova s tvojim imenom prodano, toliko si zaradio. Naravno, znam da ne bi svi igrači jednako zaradili, ali mora postojati neki način", tvrdi Wade.

LeBron: Kompenzacija mi nije važna, sretan sam što igram za SAD

I dok se Wade i Allen bore za naknade za igranje u reprezentaciji, LeBron James i Chris Bosh, Wadeovi suigrači iz Miami Heata, smatraju kako je bespredmetno govoriti o nekakvom plaćanju za igranje u najboljoj vrsti:

"Ja obožavam igrati za reprezentaciju. Tu sam od 2004. i veselim se nastupu u Londonu. Što se tiče plaćanja, ne znam. Meni to nije važno. Ja sam sretan što sam ponovno izabran da igram za SAD", zaključio je LeBron.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.