Dževad Poturak završava karijeru: "Ne mogu podnijeti što se K1 pretvara u Eurosong, svi glasaju za svoje"

Foto: Fightsite

NAJBOLJI borac Bosne i Hercegovine Dževad Poturak - BH Machine, nakon 50 pobjeda u subotu pred domaćom publikom na "No Limit" eventu završava borilačku karijeru.

Prvobitno Poturak je trebao imati oproštajni meč na FFC 08 u Sarajevu koji je odgođen, Dževad nije dugo čekao te je ubrzo uz veliki rizik ponovo ušao u ring. Prošlog vikenda je nastupio u Kazanu, gdje je odradio sjajan meč ali je još jednom u ringu pobijedila nepravda, te su suci pobjedu dodijelili domaćem borcu.

U kratkom razgovoru za Fight Site, Dževad Poturak je otkrio kako karijeru završava na subotnjem spektaklu u KSC Ilidža, gdje će se boriti protiv Belgijanca Mamadoua Keite.

"U posljednje dvije godine pokušavao sam prebroditi zdravstvene probleme koje imam i boriti se takav u ringu. Jednostavno ne ide, osjećam da to više nije to. Bio sam u vrhu i znam što znači boriti se s najjačim, njih ne možeš pobijediti na iskustvo. U vrhu moraš biti maksimalno fizički spreman, a ja to više nisam u mogućnosti pružiti. Pored toga psihički više ne mogu podnositi što se ovo pretvorilo u Eurosong. U posljednje vrijeme gdje god sam otišao da se borim domaći glasaju za svoje i daju im maksimalan broj bodova. To tako ne ide, to je nepravda prema borcima, publici, prema svima koji vole ovaj plemeniti sport", rekao je BH Machine.

Poturak će tako staviti točku na jednu veliku karijeru, koja mnogo znači za cijelu njegovu državu. Poturak srčan kao i uvijek je najavio i da će za svoju 'raju' prirediti nezaboravnu noć u subotu na Ilidži u kojem će kao specijalni gost biti njegov prijatelj Gokhan Saki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.