EHF odbio poništiti utakmicu s Minskom, Zagreb se opet žalio: "Inzistiramo na kaznama!"

Foto: Cropix

RK ZAGREB CO uložio je žalbu na odluku EHF-a koji je odbio prvu žalbu hrvatskog predstavnika na utakmicu s Dinamom iz Minska. Zbog sudačke pogreške Zagreb traži ponavljanje utakmice ili pobjedu od 10:0 sukladno pravilima natjecanja.

Isključeni igrač gostujuće momčadi sudjelovao je u napadu i time napravio materijalnu povredu pravila

Suprotno očekivanjima, krovna europska federacija odbila je zahtjev hrvatskog predstavnika, koji nastavlja pravnu borbu. Odvjetnik i član Stegovnog povjerenstva kluba Alan-Stjepko Sorić na današnjoj je press konferenciji objasnio detalje.

"Zbog kratkoće vremena, u žalbi nismo uspjeli prikupiti sve izjave i dokaze koji su nam bili potrebni. Zato smo alternativno tražili registraciju utakmice 10:0 ili ponavljanje. Nepobitno je utvrđeno da je došlo do povrede pravila igre, što je priznao i Dinamo Minsk, i to mora biti sankcionirano. Očekujemo odluku do četvrtka ili petka", izvijestio je Sorić te dodao kako očekuju pozitivno rješenje.

"Ukoliko se to ne dogodi, iako mi to očekujemo, preostaje nam mogućnost pokretanja postupka pred neovisnim sudom EHF-a. Isto će biti i u slučaju manje kazne od one koju tražimo", dodao je Sorić.

"Suci su donijeli pogrešnu odluku, smetnje u komunikaciji nisu opravdanje. Suci su iz Slovenije i morali su razumijeti u čemu je problem i zašto je igra prekinuta. Imali su dovoljno vremena utvrditi što se događalo. To nije mala pogreška, utjecala je značajno na rezultat i plasman u natjecanju. Pitanje je principa, ne mogu se tolerirati ovakve pogreške u ovoj fazi natjecanja. Inzistirat ćemo da se kršenje pravila sankcionira", zaključio je Sorić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.