Engleska dobila nove dresove, Campbell i Cleverly pozvani u reprezentaciju

ENGLESKA reprezentacija pokazala je nove dresove u kojima će reprezentacija nastupati na Europskom prvenstvu koje se ovog ljeta igra u Poljskoj i Ukrajini. Premijeru će dres doživjeti idućeg tjedna, točnije u srijedu, kada će Engleska i Nizozemska na Wembleyju odigrati prijateljsku utakmicu.

Po prvi puta u povijesti engleska reprezentacija imat će u cijelosti bijele odnosno crvene dresove. Boje su, prema pisanju engleskim medija, inspirirane bojama zastave St. Georgea tj. crveno-bijelog križa. Crte ispod ovratnika simboliziraju slavnu jaknu Sir Alfa Ramseyja koju je nosio kada je Engleska 1966. godine osvojila naslov svjetskih prvaka.

Posljednje izdanje dresova bilo je najkraće korišteno. U svega 11 službenih utakmica su reprezentativci Tri lava imali priliku navlačiti staro izdanje dresova. Od 2005. godine broj korištenja novih dresova je u konstantnom opadanju. Izdanje iz spomenute godine nošeno je u 20 navrata, ono iz 2007. u 17, 2009. 14 puta, te već spomenuto u svega 11 puta.

Reprezentaciju će iduće srijede voditi privremeni izbornik Stuart Pearce nakon što je iznenadnu ostavku prije dva tjedna podnio dosadašnji trener Fabio Capello. Pearce je objavio popis igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu s Nizozemskom. Najveće iznenađenje je pozivanje Fraizera Campbella, 24-godišnjeg napadača Sunderlanda koji je ove sezone bio ozlijeđen i odigrao samo pet utakmica. Ovo mu je prvi put da je u kadru reprezentacije.

"Poznajem Fraizera jako dugo jer sam ga vodio u U-21 reprezentaciji. Fantastičan je igrač, jako je puno radio da se oporavi od ozljede i mislim da je veliki talent", objasnio je Pearce svoju odluku.

Poziv je dobio i Tom Cleverley iz Uniteda kojega je Pearce također vodio u U-21 reprezentaciji. Micah Richards se vraća u momčad nakon što ga je Capello ignorirao, a Pearce je za ovu priliku odlučio odmoriti iskusne igrače kao što su Rio Ferdinand, Frank Lampard, Joleon Lescott, Jermain Defoe i Michael Dawson. John Terry, svrgnuti kapetan, nije dobio poziv zbog ozljede koljena.

Nositelji igre trebali bi biti Steven Gerrard, Wayne Rooney i Ashley Cole. Zanimljivo je da 11 od 25 pozvanih igrača dolazi iz dva Manchestera, te da Pearce još uvijek nije želio otkriti tko će u srijedu nositi kapetansku vrpcu.

Vratari: Scott Carson (Bursaspor), Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham United)

Braniči: Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Micah Richards (Manchester City), Chris Smalling (Manchester United), Kyle Walker (Tottenham)

Veznjaci:
Gareth Barry (Manchester City), Tom Cleverley (Manchester United), Stewart Downing (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), James Milner (Manchester City), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Manchester United), Theo Walcott (Arsenal)

Napadači:
Darren Bent (Aston Villa), Fraizer Campbell (Sunderland), Daniel Sturridge (Chelsea), Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.