Englezi likuju, Francuzi napadaju Blanca: "Što si čekao sa zamjenama?"

NAKON utakmice prvog kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva u kojoj su Engleska i Francuska odigrali neriješeno 1:1, mediji iz tih zemalja imaju oprečna mišljenja. Englezi su zadovoljni kako je njihova ozljedama desetkovana reprezentacija uspjela izvući bod, dok francuski mediji žale jer su bili bolja momčad tijekom utakmice.

"Engleska je još jednom s Hodgsonom na klupi odigrala taktički disciplinirano i vrlo organizirano. Šanse za prolazak skupine rastu s ovim rezultatom i povratkom Wayne Rooneya u momčad protiv Ukrajine", piše BBC koji je pohvalio odluku izbornika Roya Hodgsona da pruži priliku mladom Alexu Oxlade-Chamberlainu.

"Hodgson je napravio hrabar potez stavljajući Arsenalovog mladića Chamberlaina u igru umjesto Stewarta Downinga. Nije bilo mnogo prilika da 18-godišnji Chamberlain pokaže svoju kvalitetu, ali može biti zadovoljan svojom igrom u iscrpljujućim uvjetima u Donjecku."

Novinare BBC-a razočarala je podrška engleskih navijača na Donbass Areni u Donjecku.

"Navijanje je bilo takvo da smo mogli čuti kako se igrači međusobno dozivaju na terenu."

Ružan osjećaj kao protiv SAD-a 2010. godine

"Francuzima su svi davali najveće šanse za plasman u četvrtfinale, pa možemo biti zadovoljni s konačnim rezultatom utakmice. Nedostaci u igri postoje, ali Hodgson je imao samo šest tjedana da se pripremi za Europsko prvenstvo i sa svakom novom utakmicom igra će biti sve bolja. Francuska je bila dominantnija, a to najbolje pokazuje ukupan broj dodavanja. Na poluvremenu je Francuska imala 299 naspram 171 engleskog dodavanja, a do kraja utakmice to je poraslo  na zapanjujućih 634 naspram 307", piše The Independent koji se prisjetio utakmice protiv SAD-a od prije dvije godine kada su Englezi također vodili s 1:0, a pet minuta prije kraja prvog poluvremena Amerikanci su izjednačili.

"Od Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici mnogo toga se promijenilo u reprezentaciji, ali je na poluvremenu vladao opet onaj neugodni osjećaj kao protiv SAD-a 2010. godine."

The Sun: "Uspješno odrađen posao u Donetsku"

"Francuska momčad bila je bolja u večerašnjoj utakmici predvođena uvijek opasnim trojcem Ribery-Benzema-Nasri. Engleska reprezentacija je prepustila loptu suparnicima koji nisu znali što bi s njom. Prije utakmice kapetan Gerrard izjavio je kako bi bio sretan s osvojenim bodom iz ove utakmice, pa možemo reći da je onda ovo bio jako dobro odrađen posao", smatra The Sun.

"Propustili smo priliku postati prva momčad koja će prekinuti francuski niz od 21 utakmice bez poraza. Nakon vodećeg pogotka Joleona Lescotta nogometaši kao da su se prepali pobjede. Vezni red je odigrao lošu utakmicu i nisu kreirali ni jednu priliku Ashleyu Youngu i Danielu Welbecku", piše Guardian i dodaje kako Gordi Albion ipak može biti zadovoljan bodom.

"Neriješen rezultat je dobar ako se uzme u obzir da suparnička momčad nije izgubila od rujna 2010. godine, a da se Engleska još uvijek pronalazi s novim izbornikom na klupi."

Zašto izborniče? Zašto!?

"Kao i posljednja tri velika natjecanja i ovo je Francuska započela podjelom bodova. Međutim, ovaj put je rezultat razočaravajući jer su Plavi bili mnogo bolja momčad", razočarano piše Le Figaro i kritizira izbornika Blanca.

"Zašto je Blanc čekao do 83. minute da osvježi momčad ulaskom Martina i Ben Arfe? Izborniče zašto ste toliko čekali? Vjerojatno samo nasljednik Raymonda Domenecha zna zašto je to napravio".

Nasri ušutkao kritičare

"Francuska reprezentacija može žaliti zbog rezultata protiv Engleske jer da je nakon izjednačujućeg gola Nasrija krenula još odvažnije prema Joeu Hartu upisala bi tri boda", piše Le Monde.

"Plavi nisu ostvarili pobjedu na velikom natjecanju još od Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine. Protiv desetkovane Engleske su propustili veliku priliku da prekinu taj niz. Francuska je dominirala u Donjecku, ali nije znala kako probiti engleski bunker i pogodak je tražila udarcima s velike udaljenosti. Sreća pa je Samir Nasri u 39. minuti ušutkao kritičare, što je i pokazao proslavljajući pogodak", stoji u tekstu L´ Equipea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.