Englezi strahuju od rasističkih ispada u Vinkovcima, ugledni BBC miješa Hrvatsku i Srbiju

Foto: Screenshot; BBC

MLADA engleska reprezentacija s golom prednosti iz prvog dvoboja protiv Hrvatske stiže u Vinkovce, gdje je čeka uzvratni susret play-offa za Europsko prvenstvo u Češkoj koje se igra 2015. godine.

Utakmica će sigurno biti napeta, a BBC strahuje da će hrvatski navijači rasistički vrijeđati tamnopute Engleze.

"Uzvratna utakmica igra se u Vinkovcima, nedaleko od granice sa Srbijom. Srbija je 2012. godine kažnjena sa 65 tisuća funti, jer su srpski navijači vrijeđali engleske igrače na rasnoj osnovi", piše BBC.

"Spremni smo na sve situacije"

Najopasniji igrač engleske reprezentacije Saido Berahino otkrio je kako su on i njegovi suigrači već razgovarali o tome što će učiniti u slučaju da dođe do rasističkih ispada.

"Znamo kako postupiti u slučaju da nas počnu vrijeđati. Sudac je taj koji donosi odluke", rekao je Berahino.

"Tko zna što nas tamo čeka, ali moramo biti spremni na sve situacije", nadodao je.

Englezi i geografija: Zagreb je u Srbiji

BBC se zatim vraća na utakmicu od prije dvije godine koja je odigrana u Kruševcu. Mlada engleska reprezentacija slavila je protiv Srbije s 1:0, a utakmica je zapamćena po brojnim incidentima. Mladi srpski nogometaši fizički su se obračunali s Englezima, a zatim je Danny Rose, koji je dobio crveni karton na kraju utakmice, otkrio kako su srpski navijači tijekom utakmice rasistički vrijeđali njega i njegove suigrače te da su ih gađali kamenjem.

"Kapetan Jack Butland i veznjak Tom Ince jedini su preostali igrači koji su prije dvije godine u Zagrebu sudjelovali u tučnjavi između igrača i članova stručnog stožera", piše BBC, koji je očito pomiješao gradove i države.

Utakmica između Engleske i Hrvatske igra se u utorak od 18:00 sati.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.