Eto`o stigao s umotanim koljenom, Finke otkrio: "Vjerojatno će početi na klupi"

Foto: Laurence Fotso/Twitter; Samuel Eto`o izlazi iz autobusa u Manausu s umotanim koljenom. Ne zna se hoće li moći igrati protiv Hrvatske. Izbornik Finke tvrdi da će početi na klupi

SAMUEL ETO`O ipak bi trebao biti spreman za nastup protiv Hrvatske, sutra u Manausu u drugom kolu Svjetskog prvenstva. Iako ga muči ozljeda koljena zbog čega je najavljivao propuštanje Hrvatske, trebao bi se naći na popisu igrača za utakmicu.

Kamerunski izbornik Volker Finke potvrdio je večer uoči utakmice kako će Eto`o, ako ne na travnjaku, utakmicu početi barem na klupi za rezerve. 

Eto`o: I kad bih znao hoću li igrati, ne bih ništa rekao

Kamerunski lavovi izgubili su prvu utakmicu u skupini protiv Meksika s 1:0. Eto'o je nastupio kao zamjena ali je ponovo osjetio bol u koljenu koje ga muči već mjesecima.

Tridesettrogodišnja zvijezda izjavila je u ponedjeljak da se uopće ne nada da bi mogao nastupiti u utakmici protiv hrvatske reprezentacije, ali je po slijetanju u Manaus otkrio kako nije sve kako se čini.

Eto'o napominje da proteklih mjeseci nije imao dovoljno vremena za potpuni oporavak: "Čak i kada bih znao hoću li igrati ili ne, ne bih ništa rekao... ne možemo protivnicima otkrivati naše prednosti i nedostatke", dodao je.

33-godišnji napadač Kameruna na početku posljednjeg treninga sjedio je na klupi s ledom zamotanim oko desnog koljena.

"Radim posebno s fizioterapeutom, nemamo puno vremena. Liječnik mi je rekao prije nekoliko dana da će mi trebati 10 dana odmora. Naravno, da se neću odmarati 10 dana kada su na SP-u utakmice svakih pet", rekao je Eto`o dodavši kako će ujutro odlučiti koliko je spreman.

"Sve je otvoreno. Moramo biti spremni na sve", dodao je.

Finke: Nismo čudotvorci, Eto`o će teško početi utakmicu

Finke je novinarima rekao: "Mislim da je za nas najvažnije da Samuel bude s nama, možda kao zamjena. Mislim da bi za njega bilo jako, jako teško da počne utakmicu jer je riječ o zdravlju, a nismo čudotvorci", naglasio je Finke.

Iako Meksiko i Brazil u skupini A već imaju četiri boda, kamerunski izbornik drži da bi se Kamerun i Hrvatska još mogli kvalificirati u idući krug natjecanja budu li u srijedu igrali neriješeno.

"Nitko ne može spavati jer su sve mogućnosti još otvorene... ako sutrašnja utakmica završi neriješenim rezultatom, zadnje će utakmice biti uistinu lude", ističe kamerunski izbornik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.