FIFA i nakon utakmice-generalke nezadovoljna stadionom na kojem će Hrvatska otvoriti SP!

Foto: EPA/SEBASTIAO MOREIRA

GENERALNA proba Corinthians Arene za SP, utakmica brazilskog prvenstva Corinthians - Botafogo, nije uvjerila FIFA-u kako je stadion u Sao Paulu, na kojem za deset dana Brazil i Hrvatska otvaraju SP, spreman za takav spektakl.

Na sinoćnjoj utakmici bilo je 37 tisuća gledatelja, od 68 tisuća mjesta koliko ima na stadionu, a pojedini djelovi tribina bili su zatvoreni jer još nemaju uporabne dozvole.

"Imamo još dosta posla, no vjerujem kako ćemo sve stići do početka prvenstva," kazao je Tiago Paes, predstavnik Organizacijskog odbora. 
 
Još uvijek nisu postavljene sve sjedalice, nije testiran sustav zaštite od požara, internet ne funkcionira, nisu dobro obilježeni sektori, lože su još uvijek prazne i neuređene.
 
Ipak, bilo je i pohvala. Promet, metro, policija i zaštitari su daleko bolje funkcionirali nego na posljednjem testiranju, a postavljeni su i detektori za metal.
 
"Stadion je zaista lijep. Potrebno je neke stvari ušminkati, no bit će to sjajno otvaranje prvenstva," kazao je bivši brazilski izbornik Mano Menezes, koji sada vodi Corinthians.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.