Goluža, čuvaj se: Nadmudruje se sa službeno najboljim trenerom svijeta!

Foto: IHF

ULRIK WILBEK dobio je nagradu IHF-a za najboljeg rukometnog trenera svijeta za 2011. (da, tek sada je dodijeljena) i to upravo u dvorani Sant Jordi, gdje njegova Danska sutra protiv Hrvatske igra polufinale SP-a.

Danski trener (54), poznat je po fantastičnim uspjesima: Dvostruki europski, po jednom svjetski i olimpijski pobjednik sa ženskom reprezentacijom svoje zemlje, te dvostruki prvak Europe (2008. i 2012.) i svjetsko srebro (2011.) s muškom reprezentacijom Danske. S muškima je osvojio još dvije europske i jednu svjetsku broncu.

Ali, Wilbek nije ništa manji sportaš i nakon što je službeno proglašen najboljim svjetskim trenerom, primajući nagradu od predsjednika IHF-a Hassana Moustafe, rekao je kako nije najpravedniji način na koji se bira njen dobitnik:

"Nije pošteno da se dvije trećine ukupnih glasova pribrajaju na osnovu telefonskih glasova navijača, a samo preostala trećina preko glasova rukometnih stručnjaka i novinara.

To me podsjeća na dane kada sam trenirao Anju Anderson, a hrpa Mađara glasalo za njihovu pivotkinju, koja nije bila niti među 20 najboljih na svijetu." podsjetio je Wilbek na slučaj kada su najbolju svjetsku rukometašicu nadglasali navijači Erzsebet Kocsis."

Wilbek ima osjećaj da su ove godine za njega glasali većinom danski navijači, ali ne samo oni, jer je premoćno pobijedio (34 posto glasova) ispred konkurenata Oneste (27) i Rivere (13).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.