"Goluža i Wilbek zadnji imaju pravo govoriti o životinjskim uvjetima i najgoroj presici u životu"

Foto: Guliver Image/Getty Images

"SLAVKO GOLUŽA na konferenciji za medije nakon polufinalne utakmice EP-a protiv Danske u Herningu reprizirao je ono što je izveo također nakon polufinala Eura, ali prije dvije godine u Srbiji.

Tada je za poraz od domaćina (Srbije) također krivio sve i svakoga, osim sebe i svojih igrača. Uvjeti za igranje u Herningu ipak su bili neuspordivo lakši od onih u Beogradu prije dvije godine. Na tribinama nije bilo idiota poput onih koji su u Beogradu pomogli suparnicima tako što su gađajući kovanicama Hrvate, pogodili svog igrača Žarka Šešuma.
 
Ali, neki od Danaca trudili su simulirati atmosferu s Balkanskog derbija, pa su zviždali hrvatskoj himni. Nije ih bilo puno, ali je svejedno sramota...", tako počinje tekst na portalu handball-planet o izbornicima Danske i Hrvatske, odnosno kako su Slavko Goluža i Ulrik Wilbek pokvarili i zatrovali atmosferu nakon polufinalne utakmice.
 
"Da je Alilović zaustavljao Eggertove šuteve onako kako je Landin branio Štrlekove i da je Ćupić bio pravi i da Hrvati nisu u odlučujućim trenucima bezglavo srljali u napadu, Goluža ne bi govorio o njemačkim sucima ili životinjskim uvjetima.
 
A kad smo već kod seoba tijekom velikih turnira, tu bi Wilbek imao puno više za reći od Goluže, jer tijekom SP-a u Hrvatskoj 2009., njegova momčad putovala je od Poreča u Zadar, pa u Split i na kraju u Zagreb. U odnosu na ovu turneju cijelom Hrvatskom pod nazivom "Upoznajte zemlju", ruta Kopenhagen - Aarhus - Herning, koju je Goluža na ovom EP-u prošao s izabranicima, izgleda kao lokalni izlet.
 
Ili Francuzi, kojima nije smetalo što su 2009. skupinu igrali u Osijeku, kod srpske granice, polufinale s Dancima na potpuno drugom kraju zemlje u Splitu, a finale 350 kilometara dalje u Zagrebu. Ako ste pravi, naći ćete izlaz iz bilo kojeg "životinjskog kaveza".
 
Danski izbornik Wilbek za Golužine optužbe na račun njemačkih sudaca i danskih organizatora, rekao je da je to najgora konferencija za medije u životu. Možda je ipak gora ona na kojoj se on nije pojavio, nakon prošlogodišnjeg finala SP-a, kada je Španjolska u Barceloni razbila njegovu Dansku, a on se loše ispričao zdravstvenim razlozima, iako je bez problema vodio momčad na utakmici i bio na na dodjeli medalja.
 
Također, Wilbekove gestikulacije i urlanje prema sucima i zapisničkom stolu tijekom utakmice s Hrvatskom, nisu na razini suca s takvom biografijom. Ostao je nekažnjen jer se igralo pred 14 tisuća njegovih sunarodnjaka. Nigdje drugo to ne bi bio slučaj."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.