Grad spašava NK Varaždin! Preuzimaju dug od osam milijuna kuna

Foto: Andrej Švoger, evarazdin.hr 

DANAŠNJOJ odlukom varaždinskog Gradskog vijeća o sudjelovanju Grada u obveznom preoblikovanju po kojem bi NK Varaždin do lipnja iduće godine postao športsko dioničko društvo taj je nogometni klub dobio je novu mogućnost za opstanak i konačno preoblikovanje.

Pojašnjavajući odluku, zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić ukazao je na nužnost da grad na sebe preuzme dugovanje u iznosu od osam milijuna kuna za kredit kluba od prije tri godine jer bez takve odluke klub je osuđen na stečaj i najvjerojatnije na gašenje.

Osim tog duga, grad će u procesu preoblikovanja preuzeti i dugovanje Kluba prema Poreznoj upravi u iznosu od otprilike 8,5 milijuna kuna.

"Preuzeta dugovanja u procesu preoblikovanja pretvorit će se u dionice odnosno vlasnički udio čime bi grad Varaždin postao najveći vlasnik s otprilike 70 posto udjela", istaknuo je zamjenik Radelić.

 Osim preuzimanja duga, grad se današnjom odlukom obvezao dati klubu u idućoj godini i milijun kuna radi operativne provedbe procesa preoblikovanja.

Odluka nije usvojena jednoglasno jer su vijećnici Hrasta i HSS-a glasali protiv uz obrazloženje da je vlasništvo nad profesionalnim nogometnim klubom financijski neodrživo i neisplativo za grad Varaždin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.