Hanescu priznao: U Umagu mi je mafija nudila novac da izgubim meč, ali sam odbio!

MNOGI ne žele niti razmišljati o povezanosti klađenja i tenisa. Dokazati namještanje gotovo je nemoguće i to je ono što mnogi uvelike iskorištavaju zbog brze zarade.

Rumunjski tenisač Victor Hanescu priznao je kako je na početku svoje karijere dobio ponudu za namještenje meča.

"Bilo je to na jednom turniru u Hrvatskoj, u Umagu. Bio sam mlađi, možda je to bio moj prvi meč na ATP-u. Nisam mogao zamisliti tako nešto, kako mi netko može dati novac da izgubim meč. Želio sam pobijediti", prisjetio se Hanescu svog prvog susreta s kladioničarskom mafijom.

"Došli su do mene i rekli mi izravno. Ponudili su mi veliku svotu novca, nazvao sam trenera i rekao mu što traže od mene. On mi je rekao da ne želi čuti ništa o tome. Shvatio sam da ne mogu to učiniti, rekao sam im da nisam zainteresiran i ostavili su me na miru", kaže Hanescu.

"Bio sam u velikoj napasti, ali sam mislio da mi je važnije da noću mirno spavam. Možda neću biti najbogatiji, ali znam da ću imati sve što mi treba, pogotovo zdravlje, koje mi je potrebno", dodao je 31-godišnji tenisač.

Hanescu je tijekom karijere od nagrada zaradio 3,5 milijuna dolara. Najviši renking imao je 2009. godine kada je zauzimao 26. mjesto na ATP ljestvici. Trenutno je 61.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.