Hokej na bejzbolskom stadionu: Washington u "zimskom klasiku" porazio Chicago

Foto: Hina

HOKEJAŠI Washington Capitalsa svladali su Chicago Blackhawkse s 3:2 u NHL Winter Classicsu odigranom na stadionu baseball momčadi Washington Nationals pred 42.832 gledatelja.

Od 2008. godine traje tradicija odigravanja Winter Classicsa u američko-kanadskoj profesionalnoj hokejskoj ligi, utakmice na otvorenom prvog dana u kalendarskoj godini.

Prvog dana 2015. Winter Classics odigran je pred 42.832 gledatelja na Nationals Parku, domaćem stadionu baseball momčadi Washington Nationals, gdje su Washington Capitalsi ugostili Chicago Blackhawkse, osvajače Stanley Cupa iz 2013.

I jednoj i drugoj momčadi ovo je bio drugi nastup u Winter Classicsu, a u dosadašnjih šest izdanja domaća momčad slavila je samo jednom, kad je Boston 2010. bio bolji od Philadelphije.

Washington je popravio tu statistiku svladavši Chicago s 3:2 zahvaljujući pogotku desnog krila Troya Brouwera 13 sekundi prije isteka vremena u trećoj trećini, kad su Capitalsi imali igrača više.



Washington je bolje otvorio utakmicu i poveo 2:0 golovima Erica Fehra u 8. minuti i kapetana momčadi Aleksa Ovječkina u 12. minuti. No, već dvije minute poslije Patrick Sharp je iskoristio igrača više i smanjio zaostatak Chicaga, a u 24. minuti Blackhawksi su izjednačili zahvaljujući devetom ovosezonskom pogotku Brandona Saada.

Kad se činilo da će utakmica otići u produžetak, Capitalsi su uspjeli po treći put svladati Coreyja Crawforda i ostvariti svoju drugu pobjedu u Winter Classicsu, a Chicago je i drugi put u ovoj posebnoj utakmici doživio poraz. Washington je prvi put slavio 2011. kad su Capitalsi kao gosti na Heinz Fieldu svladali Pittsburgh Penguinse s 3:1, dok su Blackhawksi 2009. poraženi na kultnom baseball stadionu Wrigley Field u Chicagu, gdje su ih sa 6:4 nadigrali Detroit Red Wingsi.

Ovo je bio drugi ovosezonski dvoboj Washingtona i Chicaga, a Capitalsi su po drugi put istovjetnim rezultatom svladali Blackhawkse te se s nova dva boda probili na treće mjesto skupine Metropolitan koje izravno vodi među osam momčadi koje će u doigravanje iz Istočne konferencije. Chicago je s 52 boda vodeći u skupini Central i drugoplasirana momčad Zapadne konferencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.