Hrvatska nakon 22 godine ima pobjednika u Umagu: Čilić se poigrao s Granollersom!

MARIN ČILIĆ pobjednik je umaškog ATP turnira. U finalu je pobijedio Španjolca Marcela Granollersa sa 6:4, 6:2.  Čiliću je ovo treći turnir osvojen na domaćem terenu nakon Zagreba 2009. i 2010. godine, a osmi ukupno u karijeri.

Hrvatska je pobjednika u Umagu čekala od prvog turnira, 1990. godine kada je u hrvatskom finalu Goran Prpić pobijedio Gorana Ivaniševića.

Granollers fantastično otvorio meč

Čilić je u meč ušao kao favorit. Prošle godine zaustavljen je na korak od naslova kada ga je u finalu pobijedio Aleksandr Dolgopolov. Čilić je meč protiv Granollersa počeo u grču što je rezultiralo ranim gubitkom servisa. Granollers je dominirao na terenu sve do 4:2. Tada je imao 30.30 na Čilićev servis i odličnu priliku da dođe do break lopte, međutim forhend je poslao u aut i tada je "probudio" Čilića.

Čilićev nevjerojatan niz od devet gemova

Imao je Granollers i dvije gem lopte za 5:3 u prvom setu, ali je Čilić tada zaigrao mnogo agresivnije, oduzeo servis Španjolcu, a zatim i odservirao za 5:4. Granollers nije izdržao pritisak, Čilić je došao do tri vezane set lopte i iskoristio prvu.

U drugom setu Španjolac je nestao s terena. Čilić je redao vinere iz svih pozicija, a servis hrvatskog tenisača je bio neuhvatljiv za Granollersa.

Granollers se nije predao

Čilić je briljantnom igrom odjurio na 5:0 u drugom setu, ali se Španjolac ni tada nije predao. Osvojio je jedan svoj servis gem, a zatim i spasio prve dvije meč lopte Čilića, te mu oduzeo servis. U osmom gemu drugog seta Čilić je stigao do tri vezane meč lopte, Granollers je spasio prvu, a drugu je Čilić iskoristio i s visoko podignutim rukama proslavio svoj prvi umaški naslov i prvi osvojen na zemlji. 

Čilić dvanaesti aktivni tenisač s naslovima na svim podlogama

Hrvatski tenisač postao je tek dvanaesti aktivni koji je osvojio naslove na sve četiri podloge (zemlja, trava, dvorana i tvrda podloga), nakon Rogera Federera, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Andyja Roddicka, Richarda Gasqueta, Tomasa Berdycha, Davida Ferrera, Sama Querrey, Mardyja Fisha, Tommyja Haasa i Leytona Hewitta.

"Svi vole doći u Umag"

"Želim čestitati Čiliću, odličan tjedan je iza njega i zasluženo je osvojio turnir. Hvala mojim trenerima, obitelji koji su bili uz mene, kao i svim navijačima u Umagu, direktoru turnira, organizatorima i vidimo se sljedeće godine", rekao je Granollers nakon meča.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović dodijelio je pobjednički pehar Čiliću.

"Marcele, bilo je zadovoljstvo igrati s tobom, odlično si igrao tjedan i želim ti puno sreće u nastavku karijere. Iza mene je odličan tenis na ovom terenu, bilo je lijepo ponovo igrati finale nakon prošle godine. Hvala svima što ste došli danas i bodrili me. Umag je još jednom pokazao da ima sjajan turnir i da je ovo poseban turnir, svi igrači vole doći ovdje i nadam se da ću opet doći sljedeće godine", izjavio je pobjednik 23. izdanja umaškog turnira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.