I Blatter protiv Srbije: "Ne možete svakoga obrazovati, trebamo jače kažnjavati rasizam"

Foto: AFP

NEVIĐENA hajka pokrenuta je protiv srpskog nogometnog saveza nakon incidenta u Kruševcu, gdje je nakon utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske došlo do tučnjave igrača i rasističkih napada s tribina.

UEFA je kaznila srpski savez sa 80 tisuća eura i mladu reprezentaciju utakmicom pred praznim tribinama. Bijes u Velikoj Britaniji samo se povećao, a Michel Platini najavio je kako će preispitati odluku organizacije kojoj je na čelu. Uzvratili su iz Srbije porukom "Englezi, odluka UEFA-e vas se ne tiče", a sada se uključio i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

"Razgovarat ću sa predsednikom UEFA-e, iako ne znam ima li on utjecaja na  Disciplinsku komisiju. FIFA ima nultu toleranciju prema diskriminaciji i rasizmu. Moramo oštrije kažnjavati ta dva problema današnjeg nogometa", rekao je Blatter i dodao:

"To su stvari koje ne potječu iz nogometa, već iz društva. To je pitanje solidarnosti i obrazovanja. Ne možete svakoga obrazovati, iskreno govoreći. Lako je reći nogomet je disciplina, poštovanje i fair-play, ali to nije lako postići", prenosi BBC.

> Zahvalite Platiniju: UEFA kaznila Srbiju s 80 tisuća eura i utakmicom bez navijača

> Engleska šokirana "kaznom" Srbima: "Uefa se sigurno šali! Poznate rasiste pustili su da se izvuku"

> FIFA dodatno "kaznila" Srbiju: Kosovo smije igrati prijateljske utakmice!

> Platini traži oštriju kaznu: "Srbija zbog rasizma plaća manje nego Bendtner zbog reklame na gaćama"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.