Ivica Šurjak: Malo klima, malo temperament i Hajduk će se posložiti

Foto: Hina

SVE je spremno za ždrijeb četvrtfinala nogometne Lige prvaka. Među osam su prošla tri španjolska kluba Atletico, Barcelona i Real, dva francuska PSG i Monaco, po jedan iz Njemačke, Italije i Portugala, Bayern, Juventus i Porto. Od liga petice nedostaje samo engleski predstavnik.

Ivica Šurjak, bivši igrač Hajduka, Udinesea, Real Zaragoze i PSG-a smatra da je iznenađenje to što se nitko s Otoka nije plasirao među osam najboljih.

"Navikli smo se na Manchester United i Chelsea. Ovu godinu nisu napravili puno. Chelsea je tvrda momčad, imaju Mourinha koji im puno znači, ali na neki način i njemu je došao kraj odnosno toj njegovoj zatvorenoj taktici. To više ne pali pored dominacije Španjolaca i Bayerna koji igra savršeni nogomet kao i njemačka reprezentacija", kaže Ivica Šurjak.

Mario Mandžukić, Luka Modrić, Danijel Subašić i Ivan Rakitić hrvatske su perjanice među ovim gigantima. 

"Fantastična je stvar da imamo četiri igrača u završnici. Drago mi je za Rakitića, koji igra u jednoj velikoj momčadi i gdje je jako teško izboriti mjesto u momčadi, ali on potvrđuje iz utakmice u utakmicu da je dobar. Dao je i taj gol koji je na neki način otvorio put Barci među osam najboljih. I Subašić je branio fenomenalno i najzaslužniji je što Monaco ide dalje", poručio je bivši igrač Hajduka.

U godinu dana koliko je proveo u PSG-u Šurjak je odigrao 33 utakmice i postigao 11 golova.

"To je bilo drugo vrijeme i teško je usporediti ono prije i ovo sada kada je u klub ušao ogroman kapital od jednog od najbogatijih ljudi svijeta, što ne garantira uvijek velike domete", poručio je Šurjak i dodao: "Meni je taj Pariz iznenađenje i vidjet ćemo kako će dalje gurati".

Bivše lijevo krilo Hajduka sa 272 utakmica u "bilom" dresu osvrnulo se i na aktualno stanje na Poljudu.

"Teška je situacija, nema se novca ali bilo je kriza i u moje vrijeme. Ovo podneblje je uvijek imalo talenata, negdje se igrače mora stvarati, a ovdje se rađaju", naglasio je Šurjak i izrazio nadu da će sve dobro završiti za Bijele.

"Malo klima, malo temperament i drskost i vjerujem da će se u Hajduku sve posložiti, jer ovo je stvarno neko ludo vrijeme. Bit ću možda bezobrazan, ali ću reći da sam sretan što ne radim u hrvatskom sportu", zaključio je Šurjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.