Ivković hrabri svoje filijalce nakon ispadanja i mladu zvijezdu matice zbog zvižduka: Lokosi su ostvarili san. Mali Alene, ne daj se

Foto: Damir Krajač / Cropix

VRTULJKOM emocija i (ne)uspjeha provozala se Lokomotiva u europskom debiju protiv Dinama iz Minska i na kraju se zaustavila na porazu i ispadanju nakon revanša na svom terenu (2:3), iako je prvu utakmicu u bjeloruskoj metropoli dobila 2:1.

> Nisu izdržali! Lokose iz Europe izbacio srpski nogometaš Lazar Veselinović!

Tomislav Ivković bio je vidno utučen, ali je našao riječi opravdanja za svoju mladu momčad: "Teško je biti pametan nakon ovakvih preokreta i uzbuđenja, ali kada sve zbrojimo, mislim da smo zaslužili malo više sreće i da smo trebali proći. Večeras nismo igrali kako smo trebali, jer počeli smo tek nakon što smo gubili 0:2. Kada se mlada momčad poput naše vrati iz takvog minusa, onda ja kao trener moram biti zadovoljan i nemam što prigovoriti svojim igračima."

Ivković je svjestan da se na mladu ekipu, koja je k tome imala odličan rezultat iz prve utakmice i breme prolaska u drugoj, ovako bolno ispadanje mora odraziti, zato je i hrabri: "Ovaj poraz će igrače koštati psihički, ali do iduće utakmice imamo vremena. Uvjeren sam da ćemo i ove sezone biti pravi, jer ovi momčad i igrači su kvalitetni."

Želio je naglasiti kako je "Lokomotiva je postigla nešto o čemu se samo moglo sanjati prije nekoliko mjeseci."

Zanimljivo, Ivković se dotaknuo i zvižduka koje je na prekjučerašnjoj utakmici pretkola Lige prvaka na Maksimiru dobio Alen Halilović: "Moram poslati poruku malom Alenu Haliloviću da se ne da. On je vrhunski talent i moramo ga podržavati. Nikako nije u redu da on sa 17 godina nema pravo na pogrešku i da mu se zviždi. Bilo mi je krivo nakon te utakmice jer sam vidio da se trudio kao nikada, a dobio je zvižduke. To je naše dijete i moramo mu dati podršku, jer on to zaslužuje."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.