Japanka izbacila Anu Zaninović u kvalifikacijama: "Ne želim se vaditi na suce, nije bio moj dan"

ANA ZANINOVIĆ, svjetska prvakinja u teakwondou, pala je na prvoj prepreci u kvalifikacijama za četvrtfinale na Olimpijskim igrama u Londonu.  Sa 14-11 uz nekoliko sumnjivih sudačkih odluka pobijedila ju je Japanka Mayo Hamada.

Zaninović ostaje tek nada da će Japanka dogurati do finala čime bi otvorila malu šansu Ani da se kroz repasaž domogne barem brončane medalje.

U prvoj je rundi Japanka dva puta pronašla put do glave Ane Zaninović što joj je donijelo lakih šest bodova. Tako je prednost nakon uvodne dionice bila 6-3 za Hamadu što je usmjerilo nastavak meča - Zaninović je napadala, dok se Japanka odlučila više za čuvanje prednosti.

Ipak, vrlo brzo je u drugoj rundi Ana pogodila glavu Hamade, te je novim bodom došla do prednosti 7-6, a na kraju druge dionice je rezultat bio 9-8 za hrvatsku natjecateljicu.

Sudačke odluke razljutile publiku

U trećoj rundi se situacija brzo mijenjala, kao i rezultat, pa je Zaninović povela 10-8, Japanka kontrirala i povela 11-10, da bi Ana izjednačila na 11-11. Potom je japanski trener uložio žalbu na jedan udarac koji su glavni suci prihvatili, te je Japanka povela 14-11 što se na kraju pokazalo kao ključna prednost.

No, u zadnjim trenucima ogleda Zaninović je pogodila glavu Japanke što je trebalo biti izjednačenje rezultata na 14-14 i odlazak u borbu na zlatni bod, no suci su odlučili poništiti bodove zbog nedozvoljenog poteza, čime je Ana Zaninović upisala poraz. Anin trener uzalud se žalio, a publika sa tribina zvižducima pokazala što misli o odluci sudaca.

Ana: Nije bio moj dan

"Nije ovo bio moj dan, neću se vaditi na sudačke pogreške jer je krivica isključivo na meni", rekla je Ana Zaninović nakon poraza.

Ana još ima šansu za repesaž i broncu, ali samo ako Japanka prođe u finale.

Podsjetimo, jučer je Anina sestra Lucija osvojila broncu u kategoriji do 49 kilograma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.