Je li Melbourne doveo Tadića ili Šukera? "Ključno oružje, impresivan, neuhvatljiv, član Zlatnog Dinama..."

JOSIPU TADIĆU su svojevremeno tepali da je "Novi Šuker". Kao i veliki napadač, "poniknuo" je u osječkom "rasadniku talenata", ali tu prestaje sličnost.

To međutim nije smetalo njegovim novim poslodavcima, Melbourne Heartu, da napadačko pojačanje koje je pristiglo iz poljske Lechije, prikažu kao golgetera svjetskog glasa.

Bivši mladi hrvatski nreprezentativac predstavljen je kao "ključno napadačko oružje" za novu sezonu, a na klupskoj stranici ističu njegovu "impresivnu kontrolu lopte, neuhvatljive izmjene pravaca i sjajan posjed lopte.

"Tadić je uz Modrića, Eduarda, Ćorluku i Mandžukića, bio član Dinamove zlatne generacije koja je od 2006. do 2009. osvojila tri uzastopna hrvatska naslova." upoznaju Australci navijače.

Prošlu je sezonu 25-godišnji napadač završio u Lechiji iz Gdanjska, a u Heartsu bi trebao zamijeniti Elija Babalja koji je ljetos otišao kod Roberta Prosinečkog u Crvenu zvezdu.

"Josip je 'devetka', ima dobru kontrolu lopte, pronalazi dobre pozicije unutar kaznenog prostora i zabija. Njegov je dolazak iznimno važan. Sa zagrebačkim je Dinamom osvojio tri naslova, igrajući uz Luku Modrića, i kao takav će nam donijeti pobjednički mentalitet" predstavio je Tadića trener Heartsa John Aloisi.

Tadić je karijeru započeo u Osijeku, poslije čega je igrao za Bayer Leverkusen, Dinamo, Grenoble, Arminiju Bielefeld, ciparsku Omoniju i Lechiju iz Gdanjska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.