Kako bez Sanela Jahića: APOEL mora zaustaviti strijelca najbržeg hat-tricka u povijesti LP



KADA se večeras Lyon i APOEL susretnu na Gerlandu u prvoj utakmici knockout faze Lige prvaka Lavovima će to biti šesti put da igraju u osmini finala najcjenjenijeg klupskog nogometnog natjecanja svijeta. Interesantno, tek su jednom uspjeli proći dalje - 2010. godine, a čak četiri puta opraštali su se od Europe.

Ipak, neuspjeh nije došao kao rezultat domaćih posrtaja, jer je Lyon u ovoj fazi natjecanja na domaćem terenu upisao samo jedan poraz, i to od Rome u sezoni 2006. / 2007., kada su Rimljani slavili s 2:0. APOEL je s druge strane prvi ciparski klub u ovoj fazi natjecanja, a uspjeh srpskog trenera Ivana Jovanovića već je obišao cijelu Europu. Ciprani igraju sjajno, neovisno radi li se o domaćem ili gostujućem terenu, a za razliku od većine drugih tzv. malih klubova, ne orijentiraju se isključivo na defenzivu.

Upravo stoga, jasno je da Ciprani već prvu utakmicu na Gerlandu vide kao svoju priliku. U grupnoj fazi APOEL je na gostovanjima u St. Petersburgu, Donjecku, i Portu upisao tri remija, a Lyon teško da se može pretpostaviti ovim klubovima, pogotovo u ovom trenutku kada u Le Championnatu ne briljiraju. Ipak, samo bi diletant otpisao momčad koja ima Bastosa, Lisandra Lopeza i Bafetima Gomisa, autora najbržeg hat-tricka u povijesti Lige prvaka. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren neće biti u kadru Lavova zbog problema s ahilovom tetivom, a njegovo mjesto zauzet će mladi Umtiti.

Pretpostavlja se da će Remi Garde na travnjak Gerlanda poslati momčad u formaciji Lloris, Reveilliere, Kone, Umtiti, Cissokho, Briand, Gonalons, Kallstrom, Bastos Lisandro Lopez i Gomis. Jovanović s druge strane nema problema s ozljedama, tek će umjesto Sanela Jahića koji je nevjerojatno prodan Turcima za samo 250 tisuća eura, upasti domaći igrač Marios Elia. Tu su još Chiotis, Poursaiditidis, Jorge, Jahic, Oliveira, Morais, Pinto, Charalambidis, Marcinho, Manduca, Ailton.

U najavi susreta, Jovanović je jučer popodne još jednom najavio moguće iznenađenje: "Ukoliko ne budemo radili pogreške u sredini terena i olako gubili lopte imati ćemo priliku i iznenaditi Lyon. Francuska je momčad vrlo opasna kada uspije razviti svoju igru i zbog toga se moramo postaviti u sredini terena čvrsto i ne dozvoliti njihovu kombinatoriku jer ćemo biti u velikom problemu - ispričao je srpski trener Ivan Jovanović koji sjedi na klupi Ciprana."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.