Kaos u Srbiji: Pogledajte kako je navijač Zvezde pao s ograde na stadionu!

Foto: Screenshot; Youtube

CRVENA ZVEZDA pobijedila je Novi Pazar s 1:0 u 24. kolu srpskog prvenstva, ali utakmicu su obilježili veliki neredi na tribinama.

Zanimljivo je da je Novi Pazar dan prije utakmice zabranio dolazak gostujućim navijačima, ali ta je odluka ubrzo poništena i oko 200-tinjak navijača Zvezde bodrilo je svoju momčad na teškom gostovanju.

Delije su po ulasku na stadion odmah počele provocirati domaće navijače skandirajući ime ratnog zločinca, Ratka Mladića. Valja istaknuti kako su navijači Novog Pazara sa Sandžaka, dijela Srbije u kojem su Muslimani većina. Prema pisanju srpskih medija, jedan od navijača Zvezde popeo se na ogradu kako bi pomogao objesiti jedan transparent, ali izgubio je ravnotežu te je pao s tri metara visoke ograde. Navijač je hitno prevezen u bolnicu, ali još uvijek se ne zna u kakvom je stanju.
Ekstremi, navijači Novog Pazara, burno su reagirali nakon utakmice zbog nekih sudačkih pogrešaka koje nisu išle u korist njihovoj ekipu. Stoga su nakon dvoboja počeli bacati kamenje prema gostujućem sektoru, a ubrzo se umiješala policija pa je nastao pravi kaos na stadionu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.