Kapetan Medveščaka: Svi smo iznenađeni odlaskom Zanoškog, ali klub je na prvom mjestu

Foto: Index
 
IZNENADNI odlazak Toma Zanoškog iz Medveščaka izazvao je novi potres u svlačionici zagrebačkog kluba. Jedan od miljenika navijača napustio je klub zbog nesuglasica s trenerom Martyjem Raymondom i potpisao za KAC.
 
> Zanoški napustio Medveščak i potpisao za KAC: "Molim vas, ne ljutite se. I mene boli"
 
Njegovi donedavni suigrači priznaju da se sve odigralo preko noći te kako su jednako iznenađeni, kao i fanovi.
 
"Priznajem, sve nas je iznenadio ovako nagli i nenadani odlazak Toma Zanoškog. Još jučer smo bili zajedno na ledu i bio sam siguran da će i dalje biti dio naše momčadi. Odlučio se za promjene u svojoj karijeri, Klagenfurt je očito želio igrača poput njega i iznenađujuće brzo su dogovorili suradnju. Nama ostaje da ga nadomjestimo jer mi smo momčad koju ne čini pojedinac nego skupina od 20 igrača koji će uvijek na ledu dati sve od sebe za pobjedu svoga kluba", rekao je kapetan "Medvjeda" Alan Letang. 
 
"Ovakva odluka ne smije negativno utjecati ni na momčad ni na klub jer svi zajedno moramo biti iznad ovakve odluke jer klub mora biti prioritet u ovakvim i svim sličnim situacijama. Ja kao kapetan i dalje ću s ponosom predvoditi ove dečke jer Medveščak je pokazao da je momčad za najviše ciljeve. Nadam se da će i naši navijači i dalje baš poput nas koji s ponosnom nosimo grb Medveščaka na našim prsima i dalje biti naša najveća snaga jer siguran sam da naša srca i njihova srca jednakom snagom kucaju za Medveščak i ovaj klub", dodao je Letang.
 
Klub također iznenađen: "Čudno je kako se brzo dogovorio s KAC-om"

Prve reakcije prenio je glasnogovornik kluba Ante Mihić.

 

"Moram prije svega reći da je i nas iznenadio njegov odlazak. Naime, slijedom neslaganja i s načinom rada trenera Raymonda, Tom Zanoški je odlučio napustiti Zagreb i sporazumno raskinuti ugovor s klubom", otkrio je Mihić pozadinu odlaska napadača 'Medvjeda' u 8. klub EBEL lige.

 

"Već je izašla i službena objava da je potpisao za KAC iz Klagenfurta, što je isto bilo svojevrsno iznenađenje za nas, da je tako brzo dogovorena ta suradnja. Očito su neki kontakti i dogovori postojali još prije", prenio je Mihić iznenađenje u medvjeđem brlogu brzim potpisom Zanoškog za KAC.

Ipak, glasnogovornik 'Medvjeda' je istaknuo kako unatoč dobrim odnosima i njegovom doprinosu klubu, Zanoški nije Medveščak.

 

"Medveščak ide dalje, Medveščak mora biti iznad odlaska i Zanoškog ali i svih budućih odlazaka ili dolazaka u klub. Vjerujem da momčad od 20 igrača, koja se bori za naslov u EBEL ligi može i dalje jednako uspješno igrati. Jedan pojedinac ne bi smio poremetiti sklad momčadi", naglasio je Mihić.

"Zanoški nije Medveščak, ali će uvijek biti dobrodošao"

'Medvjede' već sutra očekuje novi ispit u EBEL ligi, a Mihić ne sumnja u dobro psihičko stanje momčadi.

 

"Siguran sam da će dečki na najbolji mogući način reagirati već sutra protiv Dornbirnera, a onda i u utorak protiv Innsbrucka u Zagrebu", kaže Mihić, koji uvjerava da je uprava 'Medvjeda' pokušala zadržati Zanoškog, ali njihovi razgovori nisu polučili željeni rezultat.

 

"Bilo je razgovora, naravno da nam je bila želja ga zadržati. Zanoški je prije svega veliki pozitivac, kako na terenu tako i izvan njega. Klub je s njim imao jako dobru suradnju ali rastanak je bio neminovan. Očito je njegova želja za odlaskom bila prevelika. Bilo je dosta razgovora ali on je ipak odlučio sreću potražiti negdje drugdje", rekao je Mihić.

Unatoč naglom odlasku i brzom potpisu za konkurentski klub, Mihić uvjerava kako između Medveščaka i Zanoškog nema zle krvi.

 

"Moram napomenuti da mu mi svi iz kluba želimo da jednako uspješno igra u Klagenfurtu kao i u Medveščaku. Tu je uvjek dobrodošao. Razumijemo i navijače, svjesni smo da će im nedostajati jedan idol ali sam siguran da oni navijaju za klub te da bi taj klub i grb Medveščaka trebali biti iznad svega", zaključio je glasnogovornik Medveščaka Ante Mihić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.