Kerum spasio KK Split: Kupio 100 tisuća kuna dionica i prisilio vijećnike da svaki kupi po 10 tisuća

Foto: A. Čizmić / Cropix

ŽELJKO KERUM spasio je KK Split, kupivši čak 100 tisuća kuna dionica. Gradonačelnik Splita također je "prisilio" gradske vijećnike da svaki od njih kupi 10 tisuća kuna. Spas Žutih čini se gotova stvar.

Gradski vijećnici jutros su izglasali prijedlog o kupovini dionica KK  Split u iznosu od tri milijuna kuna. 21 vijećnik glasao je ZA, tek je Luka Podrug bio suzdržan. Time je KK  Split, po uzoru na Hajduk, privremeno spašen od stečaja. Gradsko vijeće usvojilo je i  amandman prema kojem će se na sljedećoj sjednici odlučivati o dodjeli sredstava KK Split u visini od 4 milijuna kuna, iz proračuna za 2013. godinu.

>>> OPŠIRNIJE sa sjednice Gradskog vijeća, o proračunu i problemima Grada Splita pročitajte u tekstu Indexovog dopisnika.

Vremena su takva, a sustav nikakav, pa ne čudi što se nekad slavni europski prvak našao pred stečajem. KK Split naišao je na problem u preoblikovanju: upisano je svega 20 posto dionica nakon četvrtog kruga. Preciznije, dva od potrebnih 7,7 milijuna kuna.

Splitski gradski vijećnici uskočili sus tri milijuna kuna, a sada KK Split kreće u jurnjavu za vjerovnicima koji dugovanja mogu pretvoriti u dionice.

Rasprava o KK Splitu svrstana je pod točku broj 9 Dnevnog reda.Prihvaćeno je izvješće o preoblikovanju.

Za riječ se jedini javio splitski gradonačelnik Željko Kerum. Napao je "bogataše koji kupnju dionice koriste za promociju" i dao zanimljiv prijedlog:

"Sramota je da ljudi koji imaju love kupuju po jednu dionicu od 250 kuna. Jasno mi je da građani kupe jednu dionicu, ali oni koji imaju para trebali bi kupiti 100 tisuća kuna dionica. Ja bih zabranio onima koji imaju novaca da kupuju po jednu dionicu", prenosi Dalmacija news.

Kerum: Jedino je Tommy dao značajan iznos

"Kupci dionica, najčešće političari, javljaju se jer imaju mukte promociju. Kupe dionicu od 250 kuna, a reklama u medijima košta 10 tisuća kuna. Sramotno je da oni koji su kupili jednu dionicu izlaze po novinama. Treba naći odmah nekog da im plati 500 kuna da vrate tu dionicu nazad. Ako netko želi kupiti dionice trebao bi ih kupiti u skladu sa svojim mogućnostima. Za klub treba skupiti 7 milijuna kuna, jedino je Tommy dao značajan iznos. Grad treba dati podršku klubu, gradske firme i partneri kluba prema svojim mogućnostima trebaju pomoći košarkašima. Grad će pomoći Splitu kao što je pomogao Hajduku", poručio je Kerum.

S nestrpljenjem su vijesti iz Banovine čekali u KK Splitu.  Nikola Vujčić napravio je puno otkako se vratio kući, animirao je publiku i ono malo gospodarstva što je preživjelo. Dionice Splita kupovale su se u cijeloj Hrvatskoj, svoj doprinos dali su Hajduk, Slaven Žužul, Božo Maljković, Žan Tabak, Roko Ukić, no... U petak popodne došle su sjajne vijesti za splitske Žute. Prvo je Kerum kao što je i obećao kupio 100 tisuća kuna dionica, a onda je prisilio i gradske viječnike da svako kupi 10 tisuća kuna. U međuvremenu je stigla vijest kako je RNK Split kupio simboličnih 101 dionicu. Spas splitske momčadi nadomak je ruke.

Jutros su na Gripe svratili i čelnici RNK  Split na čelu sa Slavenom Žužulom te dali svoj doprinos upisom dionica

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.