Kljaković-Gašpić: Velika drama s tužnim završetkom, ali to je sport

IVAN KLJAKOVIĆ-GAŠPIĆ bio je na korak do osvajanja olimpijske medalje u Londonu u klasi finn. Veći dio natjecanja držao je treće mjesto, u igri za broncu bio je do samog kraja nedjeljne utrke za medalje, ali pred sam kraj ispustio je vodstvo i prepusto broncu Francuzu Jonathanu Lobertu.

"Bila je ovo velika drama sa tužnim završetkom", rekao je hrvatski jedriličar nakon završetka napete borbe u kojoj je zlato odnio Britanac Ainslie, a srebro Danas Hogh-Christensen.

"Nije išlo kako sam se nadao. Cijela flota je bila jako zbijena i nije bilo mogućnosti taktičke kontrole. Pred kraj sam se odlučio za dio polja gdje je ostalo manje vjetra, Francuz koji je bio iza mene odlučio se za drugu stranu što mu je donijelo prednost i više nisam imao šanse ga proći. Peto mjesto je razočaravajuć završetak, ali eto, to je sport...", rekao je Kljaković-Gašpić.

Stipanović na bod do bronce uoči sutrašnjeg finala

Sutra još jedan napet i uzbudljiv dan na regatnim poljima Weymoutha i Portlanda. Finala za Laser i Laser Radial. Tonči Stipanović u Laseru je četvrti, na jedan bod do bronce. Sve što treba napraviti je ući u cilj prije Šveđanina Rasmusa Mygrena koji je trenutačno treći. Stanje s bodovima je takvo da ostali ne igraju za to odličje. Stipanović može ući i deveti u cilj od deset finalista pod uvjetom da Šveđanin bude iza njega. Start plova za odličja za Laser predviđen je u 15 sati po hrvatskom vremenu.

Danas je regata završila za daskaša Luku Mratovića, koji je zauzeo 21. mjesto. Enia Ninčević i Romana Župan su 14. nakon šest jedrenja za ženski 470, sutra imaju dan odmora.

Sutra natjecanje nastavljaju Šime Fantela i Igor Marenić u muškom 470, nakon šest jedrenja su deseti, 14 bodova do bronce. Imaju još četiri plova i ta razlika nije velika za četiri plova plus plova za odličja.

Pavle Kostov i Petar Cupać imali su danas odličan prvi plov dana u 49er-u, ušli su treći u cilj, nakon 13 jedrenja su 17. Za njih će regata sutra završiti, sa zadnja dva plova prije plova za odličja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.