Korejci protiv Hrvatske uštimavaju napad, a najveća prijetnja je čudo koje trpa u Bundesligi

Foto: Screenshot; Korea Joongang Daily

I DOK Igor Štimac koristi Južnu Koreju kao generalku pred veliki okršaj sa Srbijom, južnokorejski izbornik Choi Kang-Hee u Londonu traži napadački tandem s kojim bi trebao jurišati na Katar, Uzbekistan, Libanon te Iran.

> Pogledajte posljednji trening Hrvatske uoči dvoboja s Južnom Korejom

Lee Dong-Gook i Park Chu-Young predvodit će napad Južne Koreje u okršaju s Hrvatskom, a izbornik Choi Kang-Hee upravo spomenuti dvojac vidi kao glavne igrače koji bi trebali lomiti protivničke obrane u nastavku kvalifikacija za SP. Međutim, južnokorejski mediji smatraju kako si Dong-Gook i Chu-Young nikako ne odgovaraju.

"Ljudi pričaju kao da postoje neki problemi između mene i Chu-Younga, ali to nije istina. Potrudit ćemo se i pokazat ćemo navijačima, ali i izborniku da može računati na nas", rekao je Lee.



Međutim, hrvatska obrana na čelu s Pletikosom najviše će strahovati od HSV-a čuda Son Heung-Mina. 20-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone zabio sedam golova u Bundesligi, a upravo će mnogi skauti europskih klubova pohoditi Craven Cottage kako bi vidjeli mladog Koreanca u akciji.

Son je do sada postigao samo jedan gol u 11 nastupa za Koreju, a navodno su za njega zainteresirani Chelsea, Tottenham i Liverpool.




"On je iznimno talentiran, a forma mu je na razini. Može igrati centralnog u veznom redu, na bokovima, ali i u napadu. Svi očekujemo puno od njega", za kraj će korejski izbornik Choi za Korea Joongang Daily.

"Motivirani smo kad igramo protiv jačih ekipa"

Kapetan Južne Koreje, Kwak Tae-Hwi, smatra kako Koreja protiv Hrvatske mora poraditi na greškama koje je radila u kvalifikacijama.

"Drago nam je kada igramo protiv kvalitetnih i jačih ekipa jer smo onda motiviraniji. No, ovo je prijateljska utakmica i ovdje je najbitnije da se uigramo. Moramo popraviti greške koje smo do sada radili, a uz to moramo i naučiti nešto novo", rekao je Tae-Hwi.

"Hrvatima moramo nametnuti naš stil igre"

Koo Ja-Cheol je zadovoljan što će igrati u Europi i što će njegovoj reprezentaciji protivnik biti momčad za koju igraju Mandžukić i Modrić.

"Nemam posebnih očekivanja u susretu protiv Hrvata, ali sam zato sretan što ću igrati protiv momčadi u kojoj igraju Mario Mandžukić i Luka Modrić, ali i zato što napokon igramo u Europi. Siguran sam da ćemo ovu utakmicu iskoristiti na najbolji mogući način kako bi se što bolje pripremili za kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Ne smijemo misliti o protivniku, moramo nametnuti naš stil igre. Siguran sam da ćemo nešto naučiti iz ove utakmice", rekao je Ja-Cheol.

Podsjećamo, prijateljski ogled između Hrvatske i Južne Koreje na rasporedu je 6. veljače u 15 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.