Kralj mercata otkrio: Juventusu je 2003. u zadnji tren propao dogovoreni transfer Cristiana Ronalda!

Foto: Guliver Image/Getty Images

LUCIANO MOGGI bivši je direktor Juventusa, za kojeg se ne zna je li namjestio više transfera ili utakmica, ali ova druga sposobnost doživotno ga je izbacila iz nogometa, a njegovom klubu oduzela titule iz 2005. i 2006. i donijela mu izbacivanje u drugu ligu.

Jedan od ljudi koji je godinama drmao talijanskim nogometom, dakle osim namještaljki, imao je još jednu veliku specijalnost - sređivanje velikih transfera, a iz prisilne mirovine otkrio je kako mu je prije 11 godina za dlaku izmaknuo posao života.

Naime, 2003. godine praktički je dogovorio dovođenje Cristiana Ronalda, tada igrača lisabonskog Sportinga, u Juventus:

"Sve smo dogovorili sa Sportingom: Tadašnji Juveov napadač Marcelo Salas trebao je prijeći kod njih, a Cristiano Ronaldo doći u Juventus. Salas je čak i otišao u Portugal, ali se onda ipak predomislio i odabrao River Plate. Mi nismo imali novca za kupnju Ronalda i morali smo odustati od njega. Manchester United se pojavio s velikom ponudom. Sjetite se, platili su ga tada velikih 15 milijuna eura."

Ta im se investicija barem šesterostruko isplatila: Ronaldo je proveo šest sjajnih sezona na Old Traffordu, prije nego što je prešao u Real za 94 milijuna eura.

Naravno da brojnim navijačima Juventusa na ovo otkriće rastu zazubice i mogu samo maštati kako bi tih godina izgledao trozubac Trezeguet - Ibrahimović - Ronaldo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.