Lokosi uoči gostovanja u Minsku: "Dinamo je favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek"

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

LOKOMOTIVA u četvrtak kreće u pohod na Europa ligu. Prvi protivnik hrvatskom doprvaku je Dinamo iz Minska. Bjelorusi su u prvom pretkolu bez većih problema svladali amatere iz Litve, FK Kruoja.

Lokosi su uspješno odradili generalku uoči odlaska u Minsk. U 1. kolu HNL-a svladali su Hrvatski dragovoljac s 2:0, a Tomislav Barbarić tvrdi kako će Lokomotiva biti još bolja u nastavku sezone.

"Dobro smo započeli s prvenstvom. Nismo odigrali bajno, ali sve je to ciljano. Dobro smo djelovali u obrani i to nam daje nadu da ćemo u Minsku odlično izgledati", rekao je Barbarić, koji smatra kako Lokosi mogu do 3. pretkola Europa lige.

"Nemamo presing, ali sigurno da idemo s nadom da ćemo ostvariti dobar rezultat. Mislim da ćemo proći", rekao je mladi stoper Lokosa.

"Dat ćemo sve od sebe"

S druge strane, Mario Šitum će biti zadužen za golove.

"Minsk je respektabilna ekipa, kao što šef (op.a. trener Lokomotive Tomislav Ivković) kaže u nogometu je sve moguće. Brzi smo, mladi smo, opasni smo i dat ćemo sve od sebe", poručio je Šitum.

"Nije nogomet kao košarka i rukomet da favoriti uvijek pobjeđuju"

A što "šef" Lokosa kaže?


"Dobili smo bitno utakmicu na otvaranju prvenstva, a utakmica protiv Dinama će biti zahtjevnija. Formu smo tempirali tako da se postepeno dižemo, a ne da u 9. i  10. mjesecu izgledamo kao iscijeđeni limun", objasnio je Ivković.

"Što se tiče Dinama, bit će to šahovska partija u kojoj je Minsk favorit. Oni su odigrali već 18 utakmica u prvenstvu i dvije europske. Na njima je pritisak jer moraju proći", tvrdi trener Lokomotive, koji za kraj nadodaje:

"Da nam je netko prošle godine rekao da ćemo igrati u Europi, ljudi bi mu se smijali. Došli smo u tu situaciju i vrijeme je da pokažemo kvalitetu. Nogomet nije kao košarka i rukomet da favoriti uvijek pobjeđuju. U nogometu su uvijek moguća iznenađenja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.