Medvjedi na drugom kraju svijeta igraju i protiv jet-laga

Foto: Hina 

>>> Najave i analize pratite uz Index i KHL.hr. 

NAJSLABIJA momčad lige prva je na meniju Medveščakove turneje "na kraju svijeta". Za početak, Metalurg iz Novokuznecka dočekuje (ponedjeljak, 13 sati) Zagrepčane u ohrabrujućem izdanju. Dobili su zadnje dvije utakmice protiv vrhunskih momčadi - moskovskog Dinama i Kazana na gostovanju i htjet će seriju nastaviti u svojoj dvorani.

Medveščaku će, osim protivnika na ledu, najveći suparnik biti i 'jet lag'. Šest sati su zbog vremenske razlike izgubili na startu ove turneje, a do kraja će izgubiti dodatna četiri. Kako je za prosječnog čovjeka potrebno po jedan dan za svaki izgubljeni sat, jasno je da su 'medvjedi' u malom problemu. Kako se boriti protiv toga?

"Zanimljivo i stvarno dobro pitanje. Na prijašnjim putovanjima smo pokušali ostati na hrvatskom vremenu i raditi sve kao da smo u Zagrebu, ali to je bilo tri-četiri sata razlike sada će biti šest i deset, tako da stvarno ni sam ne znam što ćemo napraviti. Vidjet ćemo na licu mjesta, eksperimentirati i tražiti pravi recept jer je meni to novost, stručnom stožeru je novost i za većinu igrača", priznao je trener Mark French i dodao:

"Igrači na gostovanju ionako su na ležernijem režimu, trudimo se da što više imaju vremena za odmor, a bit će jako važna i prava prehrana. Mislim da će dobiti i dodatno odmora."  

Obzirom na daleka putovanja, neke momčadi na svako gostovanje promijeniti više vremenskih zona, da li 'jet leg' ima i utjecaja na rezultate?

"To ne bih želio reći i vjerovati, ali činjenica jest da neki moraju više putovati od drugih, ali takva je liga. Mislim da to nije neki faktor oko poretka na ljestvici."

Kako bilo, Medveščak je u Rusiju odletio bez braće Koren, Kostovića, Šakića i Waugha. Kako će ostatak društva izgledati u Novokuznjecku, saznat ćemo iza 13 sati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.