Milinkovićev kondicijski trener pokušao objasniti razloge poraza u Zadru

Foto: FFC

MARKO KUTLEŠA, kondicijski trener Saše Milinkovića, pokušao je objasniti razloge poraza ovog teškaša iz Osijeka kojeg je u petak na FFC 13 eventu u Zadru brutalno nokautirao Ruben Wolf iz Njemačke.

Čovjek koji se brine za kondicijsku spremu osječkih boraca, Saše Milinkovića i Ivice Tadijanova, Marko Kutleša, ima svoje objašnjenje nevjerojatnog pada u Milinkovićevoj kondiciji. "Mislim kako nismo dobro tempirali formu", kratko je započeo.

Saša Milinković je prvu rundu izgledao odlično, kontrolirao je situaciju, a u nekoliko navrata pokušao doći i do zahvata kojim bi izborio pobjedu prekidom, no nije uspio. Nakon odmora, u drugu rundu kao da je ušao drugi borac, koji kondicijski više nije mogao pratiti ritam koji je zahtijevala ova borba.

Inače, Milinković je prije dva mjeseca imao borbu u Osijeku protiv Steffana Traunmullera i u njoj je izgledao izuzetno spremno. "Imali smo kratak period priprema i gotovo da nismo radili prave kondicijske treninge još od posljednje borbe. Sale je odlučio da će ih izbaciti i u tih mjesec dana se posvetiti tehnici i taktici, odnosno sparinzima", objasnio je Kutleša plan priprema za borbu.

No, onda je iznio još nešto što smatra problemom: "To, nažalost, nije bilo na visokom nivou s obzirom da ih je odrađivao samo s Ivicom. Mislim kako je ključan faktor nedostatak različitih sparing partnera. Još uz sve to ima problema s alergijom koja mu uzrokuje otežano disanje."

Međutim, na greškama se uči, čega je svjestan i Kutleša: "Sad znamo gdje smo kiksali i sigurno ćemo to ispraviti i raditi bolje u budućnosti, barem ja imam takvo mišljenje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.