Na pogon Audija: Ingolstadt prvi put u povijesti izborio Bundesligu

Foto: Facebook Ingolstadt

NOGOMETAŠI Ingolstadta po prvi su put u klupskoj povijesti izborili nastup u prvoj njemačkoj ligi. Kolo prije kraja druge lige na svom terenu svladali su RB Leipzig sa 2:1 (1-:), osigurali prvo mjesto i nastup u eliti sljedeće sezone.

Ingolstadt je klub osnovan tek 2004. godine spajanjem dva amaterska kluba ESV-a i MTV-a, a pod sponzorstvom automobilskog giganta Audija vrlo brzo je napredovao. Do druge lige dolaze u sezoni 2008/09. Do danas im je najbolji plasman bio 10. mjesto koje su zauzeli prošle godine.

Ove sezone napravili su veliki iskorak i sa 63 osvojena boda osigurali prvo mjesto kolo prije kraja. U ekipi Ingolstadta je i iskusni hrvatski branič Andre Mijatović.

U posljednjem kolu za drugo mjesto koje također izravno vodi u prvu ligu sljedeće sezone borit će se Darmstadt, koji ima 56 bodova, te Karlsruhe i Kaiserslautern, koji imaju po 55 bodova.

Trećeplasirani drugoligaš igrat će kvalifikacije za ulazak u prvu ligu protiv 16. momčadi iz prve lige, dok će četvrtoplasirani i sljedeće sezone igrati u drugoj ligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.