Najveći derbi hrvatske košarke: "Cibona je fizički najjača, ali Split ima kemiju"

IAKO ih neko vrijeme zaobilaze trofeji, naročito Splićane, ta utakmica i dalje je praznik hrvatske košarke. Split - Cibona, u srijedu od 19 sati na Gripama, u Ligi za prvaka sastaju se dva naša najveća kluba, kombinirano peterostruki prvaci Europe.

U najavama u nekom drugom okruženju rekli bismo kako bolju pozivnicu od pet europskih kruna ne treba ispisivati, ali to su već napravili Žuti - devet pobjeda u 12 utakmica i osigurana ABA ligom napunit će Gripe u srijedu. Sve što dalje naprave bio bi veliki poticaj kako samim igračima tako i sponzorima da pomognu slavni klub postaviti na noge.

U okršaju s Cibonom stat će jedna fantastična serija - Žuti su čitavu sezonu neporaženi na Gripama, a Vukovi u Ligi za prvaka imaju maksimalnih 13 pobjeda.

"Vrati li nam se Subotić, u igri smo za pobjedu protiv super jake Cibone"

"Imaju najdužu klupu i momčad su u najboljoj formi u Hrvatskoj već neko vrijeme. Vidi se da su fizički strašno jaki, na njihovoj strani je fizika, a na našoj kemija u momčadi", optimističan je Nikola Vujčić, sportski direktor i igrač Splita, koji silno respektira Cibonu:




"Imaju po dva igračima na svakoj poziciji, na nekima i tri, jako im je teško parirati", priznaje Vujo.

Ipak...

"Vrati li nam se Subotić, koji ima problema s leđima, u igri smo za pobjedu."

Još jedan rutiner u redovima Žutih, Ivan Mimica, poručio je Zagrepčanima (kojih, doduše, i nema previše u Ciboninom sastavu, za razliku od Splita gdje su svi igrači domaći, osim Zadranina Tonija Dijana) da će Žuti jurnuti po desetu pobjedu:


"Dat ćemo što god imamo da zadržimo stopostotan učinak, makar je Cibona jaka, super jaka. Imaju strance, reprezentativce, imaju i jednog od najboljih trenera u Hrvatskoj", kazao je Mimica.

Tko će u ABA ligu - Zagreb ili Zadar?

Ne toliko atraktivna, ali puno važnija utakmica igra se danas u Trnskom. U okršaju Zagreba i Zadra past će odluka o tome tko će u regionalnu ligu sljedeće sezone odnosno tko će biti četvrti i otići u doigravanje za prvaka.

S obzirom na rezultat iz prvog dijela sezone, Mravima treba pobjeda od barem osam koševa razlike: "Mislim da smo sposobni za to, bez obzira na sve probleme koji nas muče", tvrdi trener Zagreba Dražen Brajković.

Centar Zadra Ive Ivanov svjedoči kako je raspoloženje u njegovoj momčadi odlično: "Bez konkurencije, ovo je najvažnija utakmica sezone. U Kupu smo u Trnskom tijesno izgubili od Zagreba, a u Višnjiku smo ih dobili sedam razlike. Puni smo samopouzdanja", najavljuje Ivanov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.