"Njemački Ljajići": Krivci za poraz od Italije su stranci koji prije utakmice nisu pjevali himnu!

"MULTIKULTURALNOST u Njemačkoj je mrtva!" izjavila je prije dvije godine kancelarka Angela Merkel, misleći na nedostatak želje brojnih doseljenika (prije svega muslimana) da se integriraju u njemačko društvo tako da nauče jezik i zaposle se.

Ozil od Turčina koji pozitivno strši, dospio na stup srama

Pri tome je kao suprotan primjer navela nogometaša: "Ne zavaravajmo se, Mesut Ozil nije reprezentativni primjerak, među 2.5 milijuna njemačkih Turaka, puno je više onih koji se nisu integrirali, niti ovu zemlju smatraju svojom domovinom."

Međutim, kako je krenulo, Ozil će uskoro biti na istoj razini s onima koji u očima "pravih" Nijemaca njihovu zemlju koriste samo da bi sisali socijalnu pomoć.

Njemačka javnost i navijači, koji su svoju reprezentaciju smatrali predodređenom da svrgne španjolsku s europskog trona, ni pet dana nakon polufinalnog poraza od Italije ne mogu prežaliti ispadanje s Eura. Kao glavni razlog sada navode nedostatak domoljublja kod njemačkih reprezentativaca stranog porijekla, koji prije utakmice s Talijanima nisu pjevali himnu, nego su samo stajali gledajući u prazno.

78 posto od 76 tisuća čitatelja Bilda: Igrači moraju pjevati himnu

Njemačku domoljubnu ofenzivu predvodi najtiražniji list Bild, koji pod naslovom "Jesmo li dovoljno patrioti?" komentira kako je "sramotno da svi reprezentativci ne pjevaju himnu." Čitatelji su se odazvali zovu za zaštitu domoljubnih vrijednosti, pa je 78 posto od njih čak 76 tisuća, u anketi na stranicama lista reklo kako je potrebno uvesti "pjevačku obavezu" himne.

Njemačku su nepjevanjem "Deutschland uber alles" iznevjerili Turčin Ozil, Tunižanin Sami Khedira, Poljaci Lukas Podolski i Miroslav Klose, te Jerome Boateng iz Gane.

Magath: Talijani su urlali svoju himnu, a pola naših igrača nije otvorilo usta


Jedan drugi polu-auslander, sin američkog vojnika na okupacijskoj dužnosti u SR Njemačkoj, zvan Felix Magath, u svojoj kolumni za Hamburger Abendblatt, također nije zadovoljan time što neki igrači nisu pjevali himnu prije polufinalne utakmice. Nasuprot njima, trener Wolfsburga ističe Talijane, koji su prilikom intoniranja njihove himne bili toliko glasni, da su u jednom trenutku i urlali:  "Iz toga se vidjela njihova želja i pristup meču. Kod nas je izostala ta zvučna posvećenost, spremnost da se sve da nacionalnoj momčadi."

Beckenbauer: Igračima sam dijelio tekst himne. Pjevanje pomaže iskazivanju predanosti i želje

Naravno, oglasio se i Kaiser Franz Beckenbauer. Izbornik Njemačke koja je 1990. bila svjetski prvak, otkrio je kako je tada igračima dijelio tekst himne: "Prije početnog udarca kod igrača se moraju vidjeti predanost i želja, a glasno pjevanje himne u tome pomaže."

Hoće li Jogi tragom Mihe?

Nadamo se da Nijemci u svom domoljubnom gnjevu prema reprezentativcima-strancima, neće posegnuti ta metodom Siniše Mihajlovića. Srpski izbornik je prije mjesec dana iz reprezentacije udaljio Sandžakliju Adema Ljajića zato što nije pjevao srpsku himnu prije prijateljske utakmice sa Španjolskom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.