Odlazi najbolji stranac u povijesti Dinama: Hvala svima na prekrasne dvije i pol godine

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

PORTUGALSKI stoper Tonel dao je uoči odlaska iz Dinama intervju za službenu stranicu Modrih. O njemu možda najbolje govore riječi Zdravka Mamića: "Tonel je najbolji stranac koji je ikada igrao u Dinamu i na svemu smo mu zahvalni. U dvije i pol godine igranja za Dinamo pokazao je kako se odnosi prema poslu i grbu koji je nosio na dresu te može biti primjer svima. Iz dubine srca mu se zahvaljujemo na svemu i želimo puno sreće"
       
"Hvala svima na prekrasne dvije i pol godine u Dinamu. Odlazim iz Zagreba, ali dobri trenutci koje sam ovdje ostvario će zauvijek ostati u meni. Posljednji mjeseci nisu bili onakvi kakve klub niti ja zaslužujemo, ali takve stvari se u poslu događaju. Kao što sam rekao, proveo sam ovdje prekrasne dvije godine i kada podvučem crtu ispod svega napravljenog sve je bilo super i pamtit ću samo dobro", rekao je Portugalac.

"U Dinamu sam prvi puta osvojio državno prvenstvo; i to dva puta. Isto tako sam dao svoj doprinos u dvije uzastopne Lige prvaka, a to je bilo ono o čemu sam pričao sa Zdravkom Mamićem kada sam dolazio. Europska liga se već igrala nekoliko godina, a Liga prvaka je bila cilj i želja te sam ponosan što smo u tome uspjeli. Uglavnom, osjećam da sam odradio svoj posao ovdje", dodao je.

Tonel je u Dinamo došao u kolovozu 2010., a za Modre odigrao 85 utakmica te zabio sedam pogodaka. Osvojio je s Modrima dva nacionalna prvenstva, Kup. Jednom igrao skupine Europske lige te dva puta skupine Lige prvaka.

"Na koncu, danas su mi čelni ljudi kluba rekli da su zadovoljni sa mnom i važno mi je da odlazim u takvom tonu. Oduvijek smo imali odličan odnos i važno mi je da smo rastali isto tako. Što se tiče mojih suigrača, neki dan smo imali zajedničku večeru i važno mi je da sam i s njima imao odličan odnos te smo se lijepo pozdravili. Osjećao sam uvijek njihovo poštovanje prema meni i cijenili su moj korektan odnos prema poslu te im želim puno sreće", istaknuo je.

Zašto odlazim? Odlazim najviše zbog obitelji. Moje troje djece se ipak nije ovdje tako dobro snašlo kao ja, a Portugal je naš dom. Ja sam obiteljski čovjek, meni je obitelj na prvom mjestu i oni su glavni razlog mojeg odlaska. U Portugalu su njihovi prijatelji i ostatak obitelj te zaslužuju normalno djetinjstvo. Kažem, obitelj je na prvom mjestu i ne želim više da smo razdvojeni, da putuju puno avionom i slično. Želimo živjeti zajedno kao obitelj, a to možemo samo u Portugalu. U budućnosti ću uvijek gledati kako igra Dinamo, kako su prošli te ću pratiti klub. Vječno ću biti navijač Modrih", za kraj će.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.