Počelo hokejsko ludilo u Sočiju: Švedska na krilima Karlssona porazila Češku

Foto: Guliver Image/Getty Images

POČELO je hokejsko ludilo u Sočiju. Prvi gol na olimpijskom turniru zabio je Erik Karlsson u pobjedi Švedske nad Češkom 4:2.

Mlada (23 godine) zvijezda Ottawa Senatorsa pogodila je mrežu Čeha nakon deset minuta igre, a tri minute kasnije Berglund je povisio 0:2, da bi već u prvoj minuti druge trećine imali i tri gola prednosti.

Nedugo potom, Karlsson je zabio svoj drugi gol za 0:4 u trenutku kad su Česi imali igrača manje, a onda su Zidlicky i legendarni veteran Jaromir Jagr smanjili na 2:4 prije posljednjeg perioda.

Što se činilo kao sigurna pobjeda za Šveđane, postala je vrlo neizvjesna utakmica, Česi su dodali gas (pomogla su im i dva isključenja protivničkih igrača), no Lundqvist je na švedskom golu nanizao 14 obrana u posljednjoj trećini i obranio prednost.

Švicarci slomili Latviju u posljednjim sekundama



U drugoj utakmici skupine C u 1. kolu Švicarci su golom Mosera tek u posljednjoj minuti porazili Latviju s 0:1, iako su dominirali kroz cijelu utakmicu.

U susretima 2. kola, u petak 14. veljače sastaju se Češka i Latvija, te Švicarska i Švedska.

U četvrtak, 13. veljače na raspriedu su susreti 1. kola u skupinama A i B. U skupini A sastaju se Rusija i Slovenija, te SAD i Slovačka, a u skupini B na rasporedu su utakmice Finska - Austrija i Kanada - Norveška.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.